Magično, pravljično, kulturno in sladko decembrsko dogajanje v slovenski Istri

28. novembra, 2017
December v Ankaranu (foto: Irena Udovič)

V vseh štirih istrskih občinah se bo praznično decembrsko dogajanje pričelo ta konec tedna. Koper bo v petek, 1. decembra, z odprtjem drsališča na Titovem trgu in bogatim spremljevalnim programom zakorakal v Magični december, prav tako bodo v petek v Izoli in Portorožu, kjer bo najmlajše razveselil obisk Miklavža, prižgali praznično osvetlitev mesta, medtem ko bodo praznične lučke na osrednji ankaranski jelki zagorele v soboto, 2. decembra.

December v Ankaranu znova prinaša tudi brezplačno drsanje, aktivnosti za otroke in koncertne večere. 5. decembra v Ankaranu pripravljajo Miklavževanje, bogat kulturni program v šotoru v Ankaranu pa napovedujejo vse do 2. januarja 2018, ko bodo najpogumnejši skočili s pomola v Valdoltri.

Magični december Koper (foto: Vojko Rotar)
Magični december Koper (foto: Vojko Rotar)

Primorski pravljični festival in druga dogajanja za otroke

Dogajanje v Izoli bo med 30. novembrom in 14. decembrom zaznamoval 8. Primorski pravljični festival, v Mestni občini Koper pa se bodo v sklopu Magičnega decembra v mestu in na podeželju odvili številni pevski in plesni nastopi, koncerti, predstave in drugo praznično dogajanje. Najmlajše bo razveselil obisk dobrih mož – Miklavža 6. decembra, Božička, ki bo Koper obiskal 23. decembra s predbožičnim koncertom Alye in dedka Mraza 30. decembra, ko bodo pripravili tudi Silvestrovanje za otroke, ki ga bo popestril nastop skupine BQL. Med 6. in 10. decembrom pa bo dogajanje v mestu še dodatno popestril Miklavžev sejem, ki ga bodo postavili na trgu ob Kavarni Triglav in Čajnici Vanilla ob koprski promenadi.

Vse sladkosti življenja

Božično-novoletna tržnica Vse sladkosti življenja z bogatim glasbenim in otroškim programom bo med 1. decembrom in 2. januarjem znova zaživela tudi v parku hotela Kempinski Palace Portorož. Po prižigu novoletnih lučk in obisku Miklavža 1. decembra, se bo dogajanje na tržnici nadaljevalo v soboto, 2. decembra, z otroško predstavo Zimski lunapark in koncertom Žige Rustje s skupino. Tržnica bo postala osrednji prostor za druženje s prijatelji vsak vikend, vključno s petki, od 22. decembra do 2. januarja pa bo odprta vsak dan. Vsi dogodki v parku bodo brezplačni.

Vir: MOK

(Visited 6 times, 1 visits today)