Letovanje otrok med prvomajskimi prazniki

26. april, 2018

Rdeči križ Slovenije bo bo med 27. aprilom in 2. majem omogočil letovanje socialno ogroženim otrokom.  “Za to bodo namenjena sredstva FIHO (135 otrok), sredstva zbrana v akciji Peljimo jih na morje in dobrodelni koncert (80 otrok) ter sredstva zbrana v akciji Zaigraj z nami (74 otrok). Za otroke je pripravljen bogat program aktivnosti, ki vkljuučje različne ustvarjalne, športne in gibalne ter poučne aktivnosti,” povedo na RKS.

Letovali bodo otroci iz območnih združenj Ajdovščine, Cerknice, Gornje Radgone, Grosuplja, Hrastnika, Ilirske Bistrice, Izole, Jesenic, Kamnika, Kranja, Kočevja, Kopra, Laškega, Ljubljane, Litije, Radovljice, Mozirja, Murske Sobote, Nove Gorice, Radovljice, Ribnice, Sevnice, Sežane, Slovenskih konjic, Škofje Loke, Šentjurja pri Celju, Trbovelj, Tržiča, Zagorja in Žalca.

Plavanje, vodne igre in druge športne ter ustvarjalne aktivnosti

V času letovanja se bodo otroci lahko naučili plavanja na plavalnem tečaju, imeli bodo vodno aerobiko, kopanje in igre v bazenu.

Poleg vodnih, bodo otrokom na voljo tudi druge športne in gibalne aktivnosti. Dan bodo vsako jutro pričeli z jutranjo telovadbo, nato pa bodo igrali nogomet, košarko, odbojko na mivki, med dvema ognjem in različne talne igre. Lahko se bodo sprehodili po trim stezi, se udeležili plesne delavnice in se udeležili pohoda v Resljev gaj ali bližnjo okolico.

Otroci bodo lahko krepili svojo ustvarjalnost z ustvarjanjem iz naravnih materialov – slikanjem kamenčkov, izdelovanjem zapestnic prijateljstva, risanjem, slikanjem in ustvarjanjem iz das maseS svojimi izdelki bodo sodelovali v natečaju ‘Debeli rtič’.

Pravljične urice in zabavni večeri

Tudi v prostem času otrokom ne bo dolgčas, saj bodo obiskali ‘Čarobni gozdiček’, rtiško knjižnjico, se igrali socialno – interaktivne igre, tekmovali v Malih rtiških sivih celicah in lovili skriti zaklad. Za mlajše bodo na voljo tudi pravljične urice.  Večeri bodo seveda pestri, zanimivi, zabavni pa tudi plesno obarvani. Na predvečer 1. maja, pa bo organiziran poseben in raziskovalen večerni pohod z lučkami.

V primeru lepega vremena bodo v sodeovanju z ekipo Players Promotion s posebnimi barvami pobarvali igrišče in risali talne igre.

“Verjamemo, da so prvomajski prazniki lep čas za letovanje na Debelem rtiču, saj je vreme ravno prav toplo, zato smo prepričani, da bodo ob bogatem programu, druženju, igrah in prostem času v naravi veseli in zadovoljni tudi otroci, ki bodo letovali,” za konec poudarijo na RKS.

Vir: RKS

(Visited 3 times, 1 visits today)