LOGO_LUPA_web

Letos Kranj središče ekipnega kolesarjenja Rekreatur

25. avgust, 2016

<![CDATA[

Danes, 25. avgusta 2016, se bodo rekreativni kolesarji pod znamko Rekreatura odpravili na etapno kolesarjenje, letos že enajsto leto zapored.

Ideja Rekreatura se je pred desetletjem porodila rekreativnim kolesarskim navdušencem prav v kranjski občini, v Srednjih Bitnjah. V desetih avgustih so prevozili dobršen del Slovenije in veliko zadnjih etap zaključili v Kranju. V avgustu 2016 obračajo nov list, kot pove ‘motor’ Rekreaturja, Andrej Zalokar, in se bodo vse etape začele in končale na enem mestu – v Kranju na Glavnem trgu. Od danes, torej četrtka, 25. avgusta, do nedelje, 28. avgusta 2016, bodo stari Kranj in Gorenjsko zavzeli kolesarji.

Rekreatur™ traja 4 dni in je sestavljen iz prologa in treh etap. Celotna trasa je dolga okoli 350 km, vendar jo sestavljajo skrbno izbrane ceste z dih jemajočimi pogledi. V posebej izbranih točkah se bodo kolesarji srečevali z domačini, z njimi poklepetali in poizkušali njihove kulinarične dobrote. Na poti pa bo v ospredje ponovno prišlo druženje, tovarištvo in večerne zabave, ki pa so prav tako pomembne kot sami kolesarski napori.

K. Ž.

]]>

(Visited 3 times, 1 visits today)