Kranvaj, prosim?

25. aprila, 2017
Foto: Mestna občina Kranj

Mestna občina Kranj je  pred dnevi prebivalcem mestnega jedra in obiskovalcem ponudila brezplačni prevoz na klic, ki so ga poimenovali Kranvaj (združeno iz besed Kranj in tranvaj). Kranvaj izvaja prevoz po prilagodljivem voznem redu, kjer se čas in relacija vožnje oblikujeta glede na potrebo potnika. .00 do 19.30.

V novem električnem vozilu, ki je začelo obratovati 24. aprila, je prostora za pet potnikov in prtljago. Je zaprte izvedbe, najvišja dovoljena hitrost je 40 km/h. V vozilo je možno naložiti tudi invalidski in otroški voziček širine do 65 cm. Opremljeno je z električnimi drsnimi potniškimi vrati, ki jih odpira voznik iz kabine, kar je zelo pomembno zaradi varnosti potnikov pri vstopu in izstopu.

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj

Potnik prevoz na klic lahko uporabi tako, da počaka na vstop na označenih vstopnih točkah:

– Knjižnica Kranj, Pungert, Huje,

– prikliče prevoz na klic v območju prevoza na klic z dvigom roke ali na javno dostopni številki mobilnega telefona št. 031 383 700,

– vnaprej naroči ali rezervira prevoz na klic na javno dostopni številki mobilnega telefona št. 031 383 700. Rezervacije sprejema voznik osebno ali po telefonu vsak dan od 8.00 do 19.30.

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj

Zunaj območja za pešce uporabniki lahko vstopajo ali izstopajo na parkirišču (Huje ob Likozarjevi cesti) in na postajališču mestnega potniškega prometa (postajališče Planina-Novi dom) ob robu območja za pešce. Vozniki Kravaja bodo z veseljem nudili pomoč starejšim, invalidom, potnikom z gibalnimi omejitvami in ostalim potnikom, ki potrebujejo pomoč pri vstopu in izstopu ter prenosu prtljage.

KRANVAJ je eden od ukrepov trajnostne mobilnosti za uvajanje okolju prijaznejših oblik prevoza v mestu, omogoča ga Mestna občina Kranj, izvaja pa podjetje Alpetour.

(vir: Mestna občina Kranj)

 

 

 

(Visited 80 times, 1 visits today)