Krajinski park Sečoveljske soline z novim električnim vlakcem

30. oktobra, 2016

<![CDATA[Električni vlak SunShuttle je nova pridobitev Krajinskega parka Sečoveljske soline. Območje, kjer leži tudi Muzej solinarstva, je bilo doslej dostopno po skoraj 4 km dolgi makadamski poti, po kateri so vozili številni avtobusi z obiskovalci.
Poleg oblakov prahu, hrupa in emisij so težka motorna vozila povzročila tudi razpoke v nasipu ob reki Dragonji, kjer poteka trasa poti.

V sklopu CARS-OUT! projekta so zdaj dobili električni vlak za prevoz potnikov. Obljubljajo udobno vožnjo, kljub temu, da podlaga ostaja makadamska, saj so jo pred uvedbo vlaka obsežno obnovili.

Vozilo bo do naslednje sezone poizkusno vozilo na območju Lere, ob odprtju Muzeja solinarstva pa na območju Fontanigge za prevoz skupin do Muzeja. “Upamo pa, da bomo lahko v bližnji prihodnosti s tem vozilom povezali območji Lere in Fontanigge in obiskovalce vozili od Uprave pa do Muzeja solinarstva,” pravijo v Krajinskem parku.

Projekt CARS-OUT! Okoljsko prijazen obisk zavarovanih območij

V projektu CARS-OUT! se srečujejo tri partnerska zavarovana območja z različnimi problemi, ki jih povzroča motoriziran obisk (cestni, morski in zračni). Cilj projekta je ohranjati naravo prek njene dostopnosti na okoljsko sprejemljiv način. Projekt  je financiran s strani Finančnega mehanizma EGP 2009-2014.
 ]]>

(Visited 14 times, 1 visits today)