Konferenca Eurocities bo prihodnje leto v Ljubljani, tema bo krožno gospodarstvo

21. novembra, 2016

<![CDATA[Župan Zoran Janković in podžupanja Tjaša Ficko sta se z delegacijo udeležila letne konference Eurocities, ki je 17. in 18. novembra 2016 potekala v Milanu. Prihodnje leto bo konferenco gostila Ljubljana.
Osrednja tema konference je bila, kot so v sporočilu za javnost zapisali na Mestni občini Ljubljana, delitvena ekonomija oziroma 'sharing cities', župan pa je med drugim aktivno sodeloval na okrogli mizi, na kateri so sogovorniki razpravljali o novih poslovnih modelih.

Razstavni prostor Ljubljane opremljen s pohištvom iz Centra ponovne uporabe

Ljubljana se je v Milanu hkrati predstavila tudi kot gostiteljica naslednje konference, ki bo potekala med 15. in 17. novembrom 2017. "Razstavni prostor je bil v skladu s temo naslednje konference – ta bo krožno gospodarstvo – opremljen kot dnevna soba s pohištvom iz Centra ponovne uporabe, obiskovalcem smo ponudili tradicionalno sladico LePotica, temo konference pa simbolično napovedali z vetrnicami, izdelanimi iz odpadnih materialov,” še povedo na MOL.


Mrežo mest EUROCITIES so leta 1986 ustanovili župani šestih velikih evropskih mest – Barcelone, Birminghama, Frankfurta, Lyona, Milana in Rotterdama – danes pa je vanjo vključenih več kot 130 evropskih mest. Ljubljana je članica mreže od leta 1995, od leta 2015 pa tudi članica Izvršnega odbora.]]>

(Visited 6 times, 1 visits today)