Kolesarjenje ob železni zavesi: Dravska in Murska kolesarska pot

12. junija, 2019
Foto: Tomo Jeseničnik, www.slovenia.info (fotografija je simbolična)

V sklopu projekta Kolesarjenje ob železni zavesi, katerega cilj je izoblikovanje skupne kolesarske turistične destinacije in integracija z železno zaveso nekoč razdeljenega obmejnega območja, so povezali Dravsko in Mursko kolesarsko pot. 

Dravsko kolesarsko pot so preko Jeruzalema in Svetinj povezali z Mursko kolesarsko potjo, ki pa se naprej navezuje na EuroVelo 13.

Klopce, table in počivališča

Obiskovalce, ki prihajajo z obeh strani slovensko-madžarske meje, pričakujejo tudi kolesarjem prijazne storitve (klopi, kurišče, zavetišče pred dežjem).  Na kolesarskem omrežju so postavili nove kolesarske smerokaze, informacijske table in uredili kolesarska počivališa. Postavili so 3 nove postaje za avtomatizirano izposojo koles Soboški biciklin, vsaka od postaj je opremljena s kioskom s terminalom z LCD zaslonom in ogrodjem z desetimi zaklepnimi mesti oziroma ključavnicami, ki so obenem polnilnice za električna kolesa. V sklopu oblikovanja ptujske območne kolesarske mreže so bili prav tako postavljeni kolesarski smerokazi. Poleg ormoškega počivališča je urejena tudi izposojevalnica koles.

 

Vir: Prlekija on net, STO

 

(Visited 22 times, 1 visits today)