LOGO_LUPA_web

Kolesari iz Londona v Istanbul – za varovanje narave

8. julij, 2019
Foto: Lauren`s travel daiary

Trajnostno popotovanje je v porastu, ljudje po vsem svetu so navdušeni nad gibanjem. Mlada Britanka se je odpravila na kolesarsko potovanje iz Londona v Istanbul, da bi dvignila zavest o okolju prijaznem turizmu in podprla Svetovno organizacijo za varstvo narave (WWF).

Lauren Pears, svobodna popotnica in avtorica bloga Lauren`s travel dairy je maja letos začela svoje kolesarsko potovanje v Londonu in ga bo zaključila v Istanbulu. »Vsi, ki me poznajo, vedo, kako zelo mi je všeč narava in kako strastno se zavzemam za zaščito planeta. Prav tako vedo, da imam rada potovanja,« je zapisala na spletu in dodala, da je težava v tem, da lahko potovanja negativno vplivajo na okolje, glede na ogromno količino emisij ogljika iz letal.

Foto: Lauren`s travel dairy

Zato se je sama odločila za kolesarjenje od Londona do Istanbula – 3000 kilometrov – in zbiranje denarja za WWF. Kolesarjenje ima malo ali nič vpliva na okolje, zato upa, da bo njeno potovanje navdihnilo tudi druge, da bodo bolj etično potovali.

Kjer je volja, je tudi pot

Lauren je na svojem blogu zapisala, da jo je prvih deset dni potovanja spremljal oče. Potem, ko je pot nadaljevala sama, se je počutila precej osamljeno. Osamljenost je minila in v svojem ritmu nadaljuje pot preko Francije, Švice, Nemčije, Avstrije, Madžarske, Srbije, Romunije do Bolgarije. »Vedno, ko pridem v novo državo, se še bolj zavem, da lahko to storim,« še pove.

Foto: Lauren`s travel dairy

Lauren na potovanju zbira denar za WWF, prispevke lahko daruje vsak na njeni strani.

 

Vir: Lauren`s travel daiary, JustGiving

(Visited 7 times, 1 visits today)