Kmetija Pri Plajerju v Trenti pometla z evropsko konkurenco

26. aprila, 2019
Foto: guardian

Spletni portal The Guardian je objavil 20 najboljših turističnih kmetij v Evropi po izboru bralcev. Zmagovalni namig? Kmetija Pri Plajerju v Trenti!

“Slovenija je prepredena z neverjetnimi organiskimi kmetijami,” so zapisali bralci. “A zaljubljeni smo v Pri Plajerju v dolini Trenta. Nekaj čistega in brezčasnega je tam. Kmetija ima apartmaje, a mi smo spali na seniku – zelo ugodno. Postelje so tople in udobne, po celodnevnem pohodu po poteh Posočja je prav magično. Gore v ozadju so neverjetne, zjutraj lahko pomagaš hraniti živali, doma pripravljena hrana je sveža, nasitna in postrežena z nasmehom. Kar preselili bi se tja,” so razložili prvo mesto.

Pri Plajerju (Foto: Boris Pretnar, www.slovenia.info)

Na lestvici še 3 slovenske kmetije

Še več turističnih kmetij je prepričalo bralce svetovno znanega medija:

Najboljše evropske turistične kmetije

Iz drugih držav Evrope so se na lestvico Top 20 uvrstile:

Italija: Agriturismo Forest pri jezeru Iseo, Agriturismo Agave na Sardiniji, Cucchiaio di Legno agriturismo v bližini jezera Orta, Podere Benelli v Toskani, Le Carolee v Kalabriji, Marianeddi na Siciliji.

Francija: farma oslov Ânes-de- Vassivière, permakulturna kmetija Simply Canvas na severozahodu, Au Fil de Soi v hribih blizu izvira Loare.

Portugalska: Herdade do Touril v narodnem parku Alentejo, Quinta dos 7 Nomes blizu obale in Sintre.

Ostale države: Bachbauer v Avstriji, Agroturizam Nežić v hrvaškem Zrenju, Villa Angelos na Kreti, Vogafjos Farm Resort na Islandiji, romunski vinograd Vinalia.

 

Vir: TheGuardian

EDIT: V prvotni verziji članka (objavljen 26. 4. 2019) smo napačno zapisali, da gre za Kmetijo Lešnik v Velenju namesto pri Slovenj Gradcu. Za napako, ki smo jo popravili v ponedeljek, 6. 5. 2019, se opravičujemo. 

(Visited 26 times, 1 visits today)