Kmetica leta 2017 je Karolina Dragica Črešnjar iz Zreč

22. oktober, 2017
Foto: MKGP

V petek je potekala tradicionalna prireditev ‘Izbor kmetice leta’, ki jo organizira Zveza kmetic Slovenije. Kmetica leta 2017 je postala Karolina Dragica Črešnjar iz Zreč.

Minister mag. Dejan Židan je dvorani, napolnjeni s kmeticami iz cele Slovenije poudaril pomen ženske vloge v kmetijstvu. Vsem kmeticam, še posebej izbrani kmetici leta je iskreno čestital: “Hvaležen sem za njihov trud in tudi optimizem, ki ga izžarevajo. Dosedanji kmetici leta Jelka Krivec se zahvaljujem za vso zavzetost in zanjo tako značilno toplino, ki smo je bili zadnje leto deležni. Čestitam pa Karolini Črešnar, ki je bila izbrana za 15. kmetico leta Slovenije in Irena Ule, ki tako neutrudno vodi žene s slovenskega podeželja”.

Kmetica leta z gorske kmetije

Karolina Dragica Črešnjar iz Zreč, ki z možem kmetuje na gorski kmetiji. Ta je v nagovoru predstavila svoje videnje v novi vlogi kmetice leta ter opisala življenjsko pot, ki je obsegala naporno in trdno delo na kmetiji ob tesnem in ljubečem odnosu družine. Ob koncu nagovora se je oprla na besede ministra, ki je ponazoril pomen izgube čebele za celotno človeštvo, in dejala, da bo svet izginil, ko bo ugasnila zadnja kmetija.

Vir: MKGP

(Visited 7 times, 1 visits today)