Katere so 3 najbolj perspektivne podjetniške ideje dijakov?

30. marec, 2018

Prenosna naprava za zaznavanje glutena v hrani z imenom Glukagen, spletna platforma za popotnike TrailSketch in aplikacija za prostočasno igranje iger s ciljem pridobivanja kuponov za popust MyQpon so tri najbolj perspektivne podjetniške ideje mladih dijakov.

“Najboljše ekipe bodo prejele 1000 evrov in dvomesečno mentorstvo za nadaljnje razvijanje svoje podjetniške ideje,” sporočajo s skupnega projekta javne agencije SPIRIT Slovenija in Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) ‘Realizirajmo podjetniške ideje mladih skupaj’.

Dijaki so svoje ideje začeli razvijati lani, ko je agencija z javnim razpisom spodbudila srednje in osnovne šole k skupni organizaciji različnih aktivnosti za spodbujanje podjetnosti in ustvarjalnosti pri dijakih in učencih. Novembra lani je potekala delavnica, na kateri je strokovna komisija izbrala deset najuspešnejših ekip, ki so za nadaljnji razvoj ideje s strani Slovenskega podjetniškega sklada prejele 500 evrov ter dvomesečno podporo poslovnih mentorjev.

Zanimiv in poučen projekt

Udeleženci so projekt ocenili kot izjemno zanimiv in poučen, saj po njihovem mnenju spodbuja kreativnost in uresničevanje podjetniških idej. Program namreč omogoča konkretizacijo podjetniškega dela ekip, konkretna sredstva in zunanje mentorsko usmerjanje ekipam pomagata, da se premaknejo iz zagovarjanja teoretičnih nalog v iskanje in potrjevanje konkretnih vidikov poslovnih modelov. Zato si bosta SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad tudi v prihodnje prizadevala projekt, ki je bil lani izveden pilotno, nadaljevati in na ta način spodbuditi še več mladih k ustvarjalnemu in inovativnemu razmišljanju.

 

Vir: SPIRIT Slovenija

(Visited 7 times, 1 visits today)