Kaj vse lahko naredimo v 72 urah? V akciji 72 ur brez kompromisa lahko mladi postanejo junaki!

2. oktobra, 2016

<![CDATA[Tudi letos na Mladinskem cehu organizirajo prostovoljsko akcijo ’72 ur brez kompromisa’, ki se bo odvila med 28. in 31. oktobrom. K sodelovanju vabijo skupine mladih, ki bi rade storile nekaj dobrega za okolje, v katerem živijo.

Projekt 72 ur brez kompromisa je prostovoljski projekt, namenjen aktivnemu delovanju mladih v lokalnem okolju, v katerem skupine mladih prostovoljcev v le 72 urah opravijo zadano nalogo. Posebnost projekta je v tem, da razen voditelja skupine, nihče od preostalih članov skupine ne ve vnaprej, kakšna bo ta naloga. To izvedo šele točno ob začetku projekta.

"72 ur brez kompromisa je nora pustolovščina, na kateri se soočiš s totalno hudim izzivom in v svojem okolju povzročiš pozitivno družbeno revolucijo. S tem se strinjajo mladi iz vse Slovenije, ki bodo letos sodelovali v že tretji akciji. Tokrat bo potekala pod geslom ”Potrebujemo junake!”. In upamo si trditi, da jih Slovenija nujno potrebuje, zraven pa postavljamo vprašanje, zakaj ne bi bili ti junaki prav mladi,” pravijo organizatorji.

Mladi s sodelovanjem v projektu krepijo timsko delo, veščine reševanja problemov in kreativnega razmišljanja, saj imajo na voljo zelo malo časa, da se organizirajo in rešijo zadano nalogo. S tem pa prispevajo tudi k reševanju problemov in izzivov v svojem lokalnem okolju.
Prijave na izziv: www.72ur.si]]>

(Visited 11 times, 1 visits today)