LOGO_LUPA_web

Jutri se začne Pohod po Poti ob žici – tudi letos brez odpadkov

2. maj, 2018
Foto: ljubljana.si

V Ljubljani bo od 3. do 5. maja 2018 potekal že 62. Pohod po Poti ob žici, največja športno-rekreativna prireditev v Ljubljani, s katero vsako leto obeležijo 9. maj, praznik mesta.

V četrtek, 3. maja, se bodo na pohod po Poti ob žici podali otroci iz ljubljanskih vrtcev, dan kasneje učenci in dijaki osnovnih in srednjih šol, vrhunec pa bo dogajanje doseglo v soboto, ko bodo zeleni obroč okoli Ljubljane sklenili rekreativni pohodniki, tekači pa se bodo podali na teke trojk.

Pohod brez odpadkov

Tudi letos bo Pohod potekal po načelih Zero Waste (brez odpadkov), saj smo se skupaj z javnim podjetjem Snaga ter Timingom Ljubljana zavezali, da bo pohod potekal kot dogodek na poti v družbo brez odpadkov in s tem prispeval k čistemu okolju, učinkoviti rabi virov ter nižjemu ogljičnemu odtisu. Poskrbeli smo za ločeno zbiranje odpadkov, ker pa želimo zmanjšati tudi uporabo plastenk, udeležence pohoda spodbujamo, naj se na svoji poti osvežijo in odžejajo pri pitnikih, ki so nameščeni tudi ob Poti spominov in tovarištva.

Vir: MOL

 

(Visited 6 times, 1 visits today)