Site icon Lupa portal

Jutri je dan golega vrtnarjenja

4. maja obeležujemo enega izmed zanimivejših svetovnih dni: dan golega vrtnarjenja. Posebej popularen je na družabnih omrežjih, kjer mnogi kar tekmujejo, kdo bo posnel bolj izvirno fotografijo, na kateri je brez oblačil, a zakrit z zelenjem ali vrtnarskimi pripomočki.

In zakaj bi se sploh kdo šel golo vrtnarjenje?

1. To, da smo zunaj na soncu, je koristno za telo in za dušo. Če smo brez oblačil, bomo koristi vitamina D vsrkali skozi celo površino kože, pa še “rokavi in hlače” se nam ne bodo poznali, ko bomo zagoreli.

2. Golo vrtnarjenje je doživetje vseh čutov. Piš vetra bomo občutili prav povsod, ravno tako sončne žarke in morebitno ploho.

3. Vrtnarjenje je naravni antidepresiv – zaradi zdravih mikrobov v zemlji, med njimi pa je tudi vitamin B12. Občutite prst na vsakem koščku telesa!

4. Več kot smo goli, bolj bomo sprejeli svoje telo. Na vrtu se bomo tudi bolj povezali z naravo in divjo stranjo samega sebe.

5. Golo vrtnarjenje je prava zabava, ko začnete fotografirati. Poskusite zakriti svoje intimne dele tako, da se strateško postavite za kakšen grm, rože, v senco …

Vir: thehomestead.guru

(Visited 77 times, 1 visits today)
Exit mobile version