Jutri 4. Čili festival

7. september, 2018

Društvo ljubiteljev čilija Slovenija v Šmarjah pri Jelšah organizira že 4. Pravi čili festival ! S tem pa tudi 3. državno prvenstvo za ‘hudičev kotel’ in že 4. državno prvenstvo za Zlati habanero.
“Obeta se obilo kulinaričnih doživetij, okusov, jedi, pikantnih kot tudi ne pikantnih za tiste, ki čilija še niste tako vajeni!” vabijo organizatorji.

Kaj torej lahko pričakujemo na festivalu?
– Okoli 35 razstavljavcev iz vse Slovenije in sosednjih držav.
– 4. Državno prvenstvo za Zlati habanero – kdo poje najbolj pekoč čili?
– 3. Državno prvenstvo za HUDIČEV KOTEL – ocenjevanje najbolje pripravljene jedi – chilli con carne.
– Pester spremljevalni program.

“Hudičev kotel” in Čili mesto

Ob 10. uri se prične 3. državno prvenstvo za Hudičev kotel. Tekmovalci imajo 3 ure časa za pripravo jedi Chilli con carne.  Med kuhanjem bo povezovalec dogodka predstavil razstavljalce in tekmovalce. Ob 13. uri se zaključi tekmovanje za Hudičev kotel. Sledi predvzem vzorcev, ki jih bodo kuharski strokovnjaki ocenili. Tri najboljše ekipe po izboru ocenjevalne žirije bodo dobile nagrade in pokale.

Med tekmovanjem je organizirano tudi brezplačno varstvo otrok kulturnega društva Netek, letošnja novost pa je Čili mesto, program, namenjen otrokom: likovne delavnice, Čili akademija, kjer bodo mladi nedobudneži spoznali osnove o čilijih, ter kuharska delavnica.

Zanimivo: v glasbenem programu med drugim nastopa skupina Feferoni. 

Vir: Društvo ljubiteljev čilija Slovenije

(Visited 7 times, 1 visits today)