Gostujoča kolumna: Živim s spinalno mišično atrofijo in si želim na morje

10. junija, 2018

Moje ime je Jasmin in pišem se Korbar. Morda me ne poznaš, pa mi lahko pomagaš. Sem prijazen, nasmejan fant, srečen, vendar že od rojstva zaznamovan … 

V sebi nosim dobro, iskreno in plemenito srce. Rad imam naravo, živali, ljudi, družbo, predvsem pa ljubim morje. Imam prijatelje, ki so takooo daleč, pa vendar blizu. Manjka mi njihova družba. Imam facebook ‘frende’, ki mi ‘lajkajo’ kakšno objavo in me tako pozdravijo. Manjka mi družbe – tiste prave.

Želim si z vami na sprehod, želim si okusiti vse, kar je dano vam, zdravim.

Živim z boleznijo, ki ji pravimo spinalna mišična atrofija (SMA). Spada med živčno – mišično obolenja. Pri tem obolenju gre za postopno propadanje mišičnih vlaken, kar najbolj prizadane mišiče, ki sodelujejo pri plazenju, hoji, drži vratu in glave ter požiranju.

Iščem nekoga za pomoč, zdravstvena stroka ni pogoj. Nekoga, ki bi z mano preživel brezplačne počitnice kot moj spremljevalec, na morju v Izoli. Sodelovanje je prostovoljno, priskrbljeno pa je vse (prenočiče, hrana) … To so moje ene in edine počitnice letno.

Lahko me kontaktiraš na Facebooku ali pa mi pišeš email na jasmin.korbar33@gmail.com. Termin za počitnice imam 13.7. do 3.8.

 

Jasmin Korbar

(Visited 11 times, 1 visits today)