Site icon Lupa portal

Janja Garnbret z zmago na Kitajskem že skupna zmagovalka svetovnega pokala

<![CDATA[Športna plezalka Janja Garnbret je septembrskemu naslovu svetovne prvakinje na tekmi v Xiamenu 23. oktobra dodala še četrto letošnjo zmago v svetovnem pokalu in si tako že pred novembrsko sklepno tekmo v Kranju zagotovila skupno zmago svetovnega pokala 2016 v težavnosti.
Na Kitajskem sta uspešno nastopila tudi Mina Markovič, ki je osvojila peto mesto, in Domen Škofic, ki z devetim mestom v Xiamenu ostaja skupno vodilni v težavnosti.

Pred sklepno tekmo svetovnega pokala, ki bo 26. in 27. novembra v Kranju, Garnbretova in Škofic ohranjata vodilno mesto v skupnem seštevku svetovnega pokala, prav tako Slovenija ostaja vodilna država v skupnem seštevku reprezentanc v težavnosti, Markovičeva pa se na domače prizorišče vrača kot štirikratna zmagovalka Kranja.

Šesto, predzadnjo letošnjo tekmo svetovnega pokala v težavnostnem plezanju so na jugovzhodu Kitajske začinile visoke temperature in visoka vlažnost, kar pa ni zmedlo druge najmlajše svetovne prvakinje v zgodovini – Janje Garnbret (Šaleški AO).
Četrta zmaga v letošnjem svetovnem pokalu
Janja Gambret je tako že četrtič letos stopila na najvišjo stopničko svetovnega pokala – po Chamonixu, Villarsu in Brianconu še v Xiamenu, medtem ko je vmes v Parizu osvojila tudi naslov svetovne prvakinje v težavnostnem plezanju.
“Zelo sem vesela, da mi je uspelo nanizati že četrto zmago v svetovnem pokalu. Bilo je zelo vroče in vlažno, a vesela sem, da sem se sprostila in to nekako dala na stran. Pritisk se je po svetovnem prvenstvu še zmanjšal, tako da tokrat res vem, kako je, ko plezaš popolnoma neobremenjen. S svojim plezanjem sem zadovoljna v vseh krogih tekmovanja in res si ne bi mogla želeti boljšega zaključka, pa čeprav tokrat nisem imela vrha smeri. Zelo sem uživala in se že veselim svetovnega pokala v Kranju,” je bila navdušena 17-letna Korošica, ki je zmagala pred drugouvrščeno Belgijko Anak Verhoeven in tretjeuvrščeno Južnokorejko Jain Kim.
Takšen je tudi trenutni vrstni red skupnega seštevka SP v težavnosti, kjer si je Garnbretova že pred zadnjo letošnjo tekmo priplezala svojo prvo skupno zmago svetovnega pokala v težavnosti, kar je pred njo trikrat – v letih 2011, 2012 in 2015 – uspelo Mini Markovič, leta 2007 pa je skupni seštevek SP v težavnosti osvojila Maja Vidmar.]]>

(Visited 120 times, 1 visits today)
Exit mobile version