Janja Garnbret nepremagljiva tudi v Brianconu

31. julij, 2017
Janja Garnbret nepremagljiva v Brianconu (foto Luka Fonda)

Športna plezalka Janja Garnbret nadaljuje zmagoviti niz svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, saj si jev soboto na tretji tekmi SP v Brianconu priplezala tretjo zaporedno zmago ter ponovila lanski sanjski začetek sezone, ko je prav tako za uvod nanizala tri zmage. Mina Markovič se je po napaki v finalu uvrstila na osmo mesto, Domen Škofic je bil deveti, Vita Lukan pa šestnajsta.

“Res sem zelo vesela, da mi je uspelo ponoviti zmago na prvih treh tekmah svetovnega pokala, predvsem pa sem zelo vesela današnjega plezanja, saj sem se res sprostila, uživala in šla do konca. Finalna smer je bila že na pogled težja od smeri v Chamonixu in Villarsu, zato sem zelo zadovoljna, da sem dobro odplezala. Veliko mi pomeni, da vem, da lahko dobro odplezam tudi težke smeri,” se je veselila mlada športnoplezalna junakinja, ki je za gib ugnala drugouvrščeno Belgijko Anak Verhoeven in za tri gibe tretjeuvrščeno Južno Korejko Jain Kim.

“Vsako tekmo jemljem kot posebno tekmo, kot novo zgodbo. Ne vem, zakaj se na prvenstvu in svetovnih igrah ni sestavilo, kot sem si želela, morda sem imela malo premalo sreče, očitno pa se na tekmah svetovnega pokala res dobro zberem,” je še dodala Garnbretova, letos četrta na evropskem prvenstvu v težavnosti in druga na svetovnih igrah.

“Z Janjino zmago smo spet dosegli izjemen rezultat, tudi Mina je bila vrhunsko pripravljena, a ji je zdrsnila noga, to je pač šport. Zadovoljni smo, da je zahtevnost smeri končno nazaj na ravni težavnosti. Škoda za Domna, da je ostal pod pragom finala, Vita pa je izjemna za mladinko pri 16 letih, ki drži konstantni rezultat,” je črto pod tekmo v Brianconu potegnil Luka Fonda, pomočnik selektorja slovenske reprezentance v športnem plezanju.

Športne plezalce čaka krajši premor, nato pa tekme svetovnega pokala v Arcu (Italija) 25. in 26. avgusta, Edinburgu (Velika Britanija) 23. in 24. septembra, Wujiangu (Kitajska) 7. in 8. oktobra, Xiamenu (Kitajska) 14. in 15. oktobra ter za konec sezone 11. in 12. novembra še v domačem Kranju (Slovenija). Športnoplezalna elita se bo letos pomerila še na evropskem prvenstvu v balvanih, ki bo 18. in 19. avgusta v Münchnu (Nemčija).

 

Vir: PZS

(Visited 9 times, 1 visits today)