Invalida športnika leta 2016: Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek

19. decembra, 2016

<![CDATA[Invalida športnika 2016 sta Veselka Pevec in Franček Gorazd Tiršek. Naziv sta prejela na prireditvi 15. decembra, ki jo je pripravila Zveza za šport invalidov Slovenije – Paraolimpijski komite.

Z obema smo se, še pred podelitvijo nagrad, pogovarjali tudi na Eko deželi. Intervju s Frančkom Gorazdom Tirškom lahko preberete TULE, pogovor z Veselko Pevec pa je objavljen v zborniku 12 legend slovenskega športa!

Slavnostna govornica na prireditvi je bila ministrica dr. Maja Makovec Brenčič. Nagrajencema je iskreno čestitala in poudarila, da so sprejemi po celi Sloveniji po prihodu paraolimpijcev iz Ria pokazali, da jih spoštuje cel slovenski narod.

Številni uspehi športnikov invalidov

“Na ministrstvu si prizadevamo, da bi čim več mladih športnikov invalidov in tistih po poškodbi vključili v šport. Zavedamo se namreč, da je šport sredstvo polnopravne vključitve invalidov v družbo, zato bomo vaše dejavnosti podpirali tudi v prihodnje s še večjim zanosom in veseljem,” je na prireditvi poudarila ministrica. Spomnila je na številne uspehe športnikov invalidov v iztekajočem se letu, ko so osvojili 9 prvih, 11 drugih in 10 tretjih mest v posamezni konkurenci ter dve medalji v ekipnih športih. Obenem pa zagotovila, da bomo na MIZŠ tudi v prihodnje storili vse, da bomo zagotavljali pogoje za razvoj športa invalidov.

Vzor in motivacija

Uspehi športnikov so zagotovo vzor in motivacija tistim mladim športnikom, ki vanj šele vstopajo in sanjajo, da bodo nekoč izjemni tudi sami. “Na ministrstvu si prizadevamo, da bi čim več mladih športnikov invalidov in tistih po poškodbi vključili v šport. Zavedamo se namreč, da je šport sredstvo polnopravne vključitve invalidov v družbo, zato bomo vaše dejavnosti podpirali tudi v prihodnje s še večjim zanosom in veseljem,” je zagotovila na prireditvi Invalid športnik 2016 ministrica dr. Makovec Brenčič.
 
Vir: MIZŠ]]>

(Visited 53 times, 1 visits today)