Info točka 65+ – prva točka pomoči za žrtve nasilja v Ljubljani

1. septembra, 2017
Foto: ljubljana.si

Prejšnji konec tedna so v Ljubljani vzpostavili prvo Info točko 65+, ki je ena izmed prvih točk pomoči za žrtve nasilja, kjer so na voljo informacije ter laična psihosocialna podpora in pomoč žrtvam. Na voljo pa je tudi e-gradivo z osnovnimi informacijami o nasilju v družini in nasilju zaradi spola.

V okviru mednarodnega projekta “FIRST – Vzpostavitev mreže prvih točk pomoči za žrtve nasilja v družini in nasilja zaradi spola” v Sloveniji trenutno v mreži prvih točk pomoči za žrtve nasilja v družini in nasilja zaradi spola deluje 28 različnih organizacij (šole, vrtci, mladinske organizacije, družbeno odgovorna podjetja, nevladne organizacije, društva itd.).

“S povezovanjem in širjenjem mreže prvih točk pomoči želimo prispevati k preprečevanju nasilja in zmanjšanju škodljivih posledic nasilja, k spreminjanju stereotipov in napačnih predstav o nasilju v družini in nasilju zaradi spola ter k dvigu ravni znanja in informiranosti strokovne in laične javnosti. Slednje lahko vpliva na izboljšanje kakovosti razpoložljivih virov podpore in pomoči za žrtve nasilja,” pravijo na Mestni občini Ljubljana.

Prve točke pomoči v Ljubljani so:
– Info točka 65+, Mačkova 1
– Mladi zmaji – četrtni mladinski center Bežigrad, Vojkova 73
– Dom starejših občanov Ljubljana Šiška, Kunaverjeva 15
– Karierni centri Univerze v Ljubljani, Kongresni trg 12
– Varuhinja študentovih pravic, Pivovarniška 6, (predhoden dogovor na varuh@sou-lj.si)
– Dom starejših občanov Fužine, Nove Fužine 40

 

Vir: MOL

(Visited 127 times, 1 visits today)