Gozdna igralnica pri Domu pod Storžičem

24. junija, 2018
Foto: Zavarovalnica Triglav, d.d.

Včeraj je svoja vrata tudi uradno odprla unikatna gozdna igralnica ob priljubljeni gorenjski postojanki pohodnikov in gorskih kolesarjev – Domu pod Storžičem. Zanimivi didaktičnimi elementi, ki spodbujajo kreativno (otroško) igro, urjenje gibalnih veščin in varno športno aktivnost, so kljub malce manj poletnemu vremenu, privabili številne obiskovalce različnih generacij.

Navdušila tudi Roberta Kranjca

Projekt je plod tvornega sodelovanja Planinskega društva Tržič in Zavarovalnice Triglav, nov gozdni park na dobrih 1.100 metrih nadmorske višine pa je preizkusil tudi smučarski skakalec Robert Kranjec. “Že kot otrok sem se veliko igral zunaj in to mi je ogromno pomenilo. V mojih otroških letih namreč ni bilo veliko igralnic, ampak smo se predvsem igrali zunaj. Nov gozdni park na Domu pod Storžičem pa združuje oboje. Preživljanje časa v naravi in gibalne aktivnosti, kar mi kot očetu veliko pomeni. Sam namreč nasprotujem temu, da otroci svoj prosti čas preživljajo pred računalniki, tablicami in telefoni,” je povedal Kranjec.

Foto: Zavarovalnica Triglav
Foto: Zavarovalnica Triglav

Otvoritev gozdne igralnice je bil hkrati tudi vstop v deveto sezono priljubljene vseslovenske akcije Očistimo naše gore.

 

Vir: Zavarovalnica Triglav

(Visited 85 times, 1 visits today)