Gostujoča kolumna: Manj novih stvari, več drobnih dejanj

23. novembra, 2018

Deliš objavo, pošiljaš zasebna sporočila, poveš ustno, opišeš svoje občutke, kako je ko storiš nekaj majhnega/lepega.

kolumna net humanitarcek december

Mateja Krajnc,
medicinska sestra UKC Maribor, oddelek za kardiologijo

 

 

Najlažje je objavo ‘lajkati’ in po možnosti presoditi po naslovu in niti odpreti, še lažje je zasebno sporočilo ignorirati in obračati z očmi, ko razlagam, kaj se je zgodilo; kaj sem storila … In si misliti: “Kaj ta spet nabija?”, medtem pa razmišljate, kdaj bo že prišel ta Black Friday, ki je spral možgane in nas poneumil.

Ko greš po mestu, v novi bundi ali plašču, v novih debelih zoknih, je okoli tebe zagotovo mala množica ljudi, ki tega luksuza nimajo. Kaj šele za topli čaj v sosednjem kafiču. Na tebi je, ali boš to uvidel in pristopil ali pa boš hladnokrvno s telefonom v roki odpeketal naprej in se delal, kot da nisi nič videl in se tebe to ne tiče. Mene osebno še nihče od ljudi, do katerih sem pristopila, ni ugriznil.

Prihaja mesec december, vsaj ta mesec naj bo malo bolj topel v smislu drobnih lepih dejanj, ki ogrejejo tako tvoje srce, kot srce bodisi upokojenca, bodisi brezdomca. Ali smetarja, ki se vsako jutro, ko se ti v toplem avtu pelješ mimo njega, trudi, da bi bil Maribor videti lepši.

Humanitarček organizira prav posebno gesto, vzami si 3 minute in vsaj poglej, povej naprej in naredi nekaj lepega, zagotovo bo toplina v tvojem srcu večja:

Vrnimo čar decembru – 30 dni za 30 srčnih dejanj

 

 

 

(Visited 10 times, 1 visits today)