Finalisti Snovalec 2019: Pot med krošnjami Pohorje na Rogli

27. aprila, 2019

Slovenska turistična organizacija intenzivno spodbuja inovativnost in razvoj 5-zvezdičnih doživetij, zato je v letošnjem letu še dodatno okrepila podporo perspektivnim invencijam. Finalisti Snovalca 2019 so: Pot med krošnjami Pohorje na Rogli, Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom in Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini.

Pot me krošnjami Pohorje na Rogli

Pot med krošnjami Pohorje je izjemno nadaljevanje razvoja doživljajske ponudbe, ki se v zadnjih letih uvaja v ponudbo Rogle in Term Zreče ter bo plod sodelovanja med tujim investitorjem podjetjem Zážitková Akademie (ZAK), lastnikom zemljišča Občino Zreče ter podjetjem Unitur, upravljalcem srednjegorskega športnega centra Rogla.

Že v letošnjem poletju bo doživljajska ponudba na Rogli nadgrajena z inovativnim doživetjem, ki ga bo ponujala pot v skupni dolžini 1000 metrov. Prvi del sprehajališča bo dolg približno 560 metrov in visok do 20 metrov. Pot bo vodila do 35 metrov visokega stolpa, znotraj katerega bo dodatna 440 metrov dolga pot. Konstrukcija bo vsebovala tudi tobogan, ki bo omogočal zabavno spuščanje s stolpa na sprehajališče, pot pa bo nato vodila proti izhodu, kjer se bodo obiskovalci lahko ustavili v trgovini s spominki.

Pot bo ponujala številne aktivnosti, ki bodo na zabaven in interaktiven način razširjale znanja o naravi Pohorja in okoljevarstvenih vsebinah.

Objekt bo za obiskovalce odprt predvidoma v sredini poletja.

 

Vir: slovenia.info, airth.global, foto: ZAK

 

(Visited 125 times, 1 visits today)