Finalisti Snovalec 2019: Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom

28. aprila, 2019
Foto: Miran Kambič, www.slovenia.info

Slovenska turistična organizacija intenzivno spodbuja inovativnost in razvoj 5-zvezdičnih doživetij, zato je v letošnjem letu še dodatno okrepila podporo perspektivnim invencijam. Finalisti Snovalca 2019 so: Pot med krošnjami Pohorje na Rogli, Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom in Sanje & aromaterapija & gozdna kopel v osrčju divjega gozda v Vipavski dolini.

Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom

Trend v turizmu so doživetja in poudarek je predvsem na zelenem in trajnostnem turizmu ter kulinariki. Slovenija bo v letu 2021 nosila naziv Evropska gastronomska regija, zato so se v Turizmu Ljubljana odločili, da oblikujejo nov produkt Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom.

“Naš novi produkt Ogled ljubljanske tržnice z zajtrkom bo oblikovan na način, da bomo gostom predstavili prehranjevalne navade Slovencev, tipične ljubljanske proizvode in izdelke, ki jih ponujajo okoliški kmetje in ostali pridelovalci. Poleg lokalne kulinarične ponudbe bodo gostje spoznali tudi osrednjo tržnico, ki jo je oblikoval arhitekt Jože Plečnik in je pomembna tako s kulturnega vidika kot z vidika tradicije slovenske kulinarike, saj je to prostor, kjer se domačini srečujejo in kupujejo. V ogled bodo vključene tudi degustacije lokalnih pridelkov na tržnici, ob zaključku pa bomo gostom postregli izvirni ljubljanski zajtrk,” povedo v Turizmu Ljubljana.

Gostje, ki se bodo udeležili ogleda se bodo prepustili vzdušju ljubljanskega življenja na tržnici in spoznali marsikatero zanimivost ljubljanske tržnice in kulinarične tradicije.

 

Vir: slovenia.info, Turizem Ljubljana

 

(Visited 32 times, 1 visits today)