Finale svetovnega pokala v športnem plezanju v Kranju

16. novembra, 2016

<![CDATA[26. in 27. novembra bo umetna stena v športni dvorani Zlato polje v Kranju gosti laže 21. finalno tekmo svetovnega pokala v športnem plezanju v težavnosti, ki bo ob bleščečih rezultatih naše reprezentance v letošnji sezoni in ob bogatem spremljevalnem programu pravi športnoplezalni spektakel leta.

Slovenske športne plezalke in plezalci letos z daleč najuspešnejšo sezono

Janja Garnbret, druga najmlajša svetovna prvakinja v zgodovini, in Domen Škofic, četrti na svetovnem prvenstvu v Parizu, sta letos že štirikrat (Janja) oz. trikrat (Domen) stala na najvišji stopnički svetovnega pokala v težavnosti, na tekmah v Chamonixu in Brianconu sta dosegla celo dvojno slovensko zmago. Oba sta vodilna v skupnem seštevku SP v težavnosti, Janja si je z oktobrsko zmago v Xiamenu že pred zadnjo tekmo v Kranju zagotovila skupno zmago svetovnega pokala 2016 v težavnosti, ki se nasmiha tudi Domnu.
Evropska prvakinja, trikratna skupna zmagovalka SP v težavnostnem plezanju in štirikratna zmagovalka kranjske tekme Mina Markovič, ki je letos nastopila le na posameznih tekmah, ostaja med najboljšimi, kar je dokazala z bronasto medaljo na svetovnem prvenstvu in drugim mestom na tekmi SP v Imstu. V letošnji sezoni sta v finalu SP v težavnosti uspešno nastopila tudi Tjaša Kalan in Urban Primožič.


Na sklepni tekmi svetovnega pokala v Kranju bo Slovenijo zastopalo 19 tekmovalcev: 9 športnih plezalk in 10 športnih plezalcev. Moški finale bo v nedeljo ob 16:30, ženski finale pa za moškim.]]>

(Visited 11 times, 1 visits today)