Danes se je začel že 10. festival filmov o športu in naravi v Bovcu

27. december, 2016

<![CDATA[Danes se je začel 10. festival filmov o športu in naravi BOFF (Bovec Outdoor Film Festival), v Stergulčevi hiši sredi Bovca. Jutri in v četrtek se nadaljuje na isti lokaciji, v petek, na zadnji festivalski dan, pa se seli v večjo dvorano Kulturnega doma Bovec.

Prvi večer slovenski

Današnji večer je povsem slovenski, s 6 filmi domačih avtorjev: 28-minutni Od doma do doma Tadeja Vintarja ter krajši Lovci na človeške ribice Cirila Mlinarja, Športno plezanje Aleša Ferenca, Potop v Velika korita Soče Igorja Klavora, Jadranje od Slovenije do Grčije s športnim katamaranom Igorja Stropnika in promocijski Dunking Devils promo Mitja Legata.

V petek tudi Prečkanje Islandije in Kanin je….popolno igrišče

Še dva slovenska filma sta na sporedu v petek v kulturnem domu: ob 17. uri Prečkanje Islandije lani preminulega Jureta Breceljnika in v sklopu z začetkom ob 20. uri še Kanin je … popolno igrišče iz Red Bullove produkcije, ki ga bo spremljala predstavitev lansko zimo izvedenega deskarskega projekta. Film s kaninskega tekmovanja deskarjev in smučarjev Freeride Battle 2006, ki sodi v netekmovalno kategorijo Era, bodo predvajali v sredo v sklopu z začetkom ob 18. uri.

Sreda za športnice in avanturistke

Športnicam in avanturistkam pa je posvečen lep del sredinega sporeda. Med drugim v sklopu z začetkom ob 18. uri smučarski Between z Julio Mancuso, pokojno Matildo Rapaport in drugimi, v povsem damskem sklopu z začetkom ob 22. uri pa Poumaka o plezanju v džungli Francoske Polinezije, The voyage of swell o potepanju po Tihem oceanu, Brette iz serije Reel Rock o plezanju v Severni in Južni Ameriki ter Full moon o deskanju v Britanski Kolumbiji. Povsod so v glavnih vlogah ženske.

S predavanji na Grenlandijo in na balkanske reke

Predavanja so že od začetkov BOFF-a dodana vrednost za obiskovalce. Prvo z naslovom Zadnji ledeni lovci o inuitskih lovcih z vzhodne Grenlandije bo pripravil Rožle Bregar, član filmske ekipe Jureta Breceljnika.
V četrtek pa bo Rok Rozman z gosti predstavil projekt Balkan Rivers Tour za zaščito balkanskih vodotokov pred pretirano gradnjo jezov. Projekt je na BOFF-u napovedal že lani, ko je s filmom ‘Zakaj?’ tudi osvojil prvo nagrado v kategoriji kratkih športnih filmov.
V spremljevalnem sporedu pa so še sprehodi in izleti po Bovcu in okolici z vodnico Katjo Mrakič, izlet v jamo Srnica, filmska delavnica za osnovnošolce z društvom Nina film, test smuči …


Vse o festivalu in o filmih na boff.si.
Vir: PZS]]>
(Visited 7 times, 1 visits today)