FerFud se vrača – izkupiček Botrstvu

17. maja, 2016

Ta teden se vrača FerFud, prvi pravi “food truck” projekt pri nas, ki širi sodobno kulinarično kulturo na slovenske ulice. Projekt tradicionalne slovenske recepte spreminja v fine urbane grižljaje po fer ceni. Možno je plačilo z objavo na družbenih omrežjih na Facebooku ali Twitterju ali plačilo minimalne cene – oziroma toliko, kolikor kupec misli, da je vredno. Ob tem pa se FerFud izkupiček namenja otrokom iz projekta Botrstvo v Sloveniji.

Letošnji FerFud DVE bo svoje potovanje začel v četrtek, 19. maja 2016, ob 11. uri na ljubljanski tržnici pri Mesarskem mostu, in vabi na pokušino prenovljenega koncepta.

Zaradi izjemne priljubljenosti projekta v lanskem letu sta se nosilca projekta Hofer in Gostinstvo Jezeršek tokrat odločila, da tovornjaček s celotno izvedbeno podporo z razpisom ponudita publiki, tistim, ki jih sodobna kulinarika in podjetništvo zanimata, a za to nimajo priložnosti.

Zmagovalki in chefinji 2016 sta Martina Zamuda iz Stare Nove vasi in Polona Lopert iz Murske Sobote, študentki fakultete za turistične študije v Portorožu. Strokovno žirijo, pod vodstvom kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja, sta prepričali s konceptom FerFud DVE in jedjo dödoli v različicah uličnih kreacij.

Pod mentorstvom osmih najbolj priznanih slovenskih chefov (Luka Jezeršek, Janez Bratovž, Gregor Jurkovič, Gregor Vračko, Vesna Čarman, Ksenija Mahorčič, Tanja Pintarič in Uroš Štefelin) jih bostaa v poletnih mesecih razvijali v izjemne fine grižljaje. Ob tem, da sta za letošnjo sezono prevzeli tovornjaček FerFud DVE, sta prejeli tudi šolanje na Akademiji Jezeršek, mesečno plačilo, ob zaključku projekta pa tudi nagrado v višini 10.000 evrov. Vse kakovostne sestavine za pripravo jedi bo, kot že lani, zagotavljal Hofer.

(Visited 105 times, 1 visits today)