LOGO_LUPA_web

Evropsko prvenstvo v gorskih tekih 2017 na Veliki planini

5. november, 2016

<![CDATA[Župan Marjan Šarec je dopoldan v Poročni dvorani občinske stavbe skupaj z delegatko Evropske atletske zveze Gabrielo Szabo in predsednikom Atletske zveze Slovenije Romanom Dobnikarjem slovesno podpisal pogodbo za organizacijo Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017.

Od petka, 7. do nedelje, 9. julija 2017, bo tako Klub gorski tekačev Papež organizator Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017.

Delegati Evropske atletske zveze so si že pred podpisom pogodbe ogledali potek proge in potrdili njeno ustreznost, danes pa so prisostvovali še podpisu pogodbe prireditve, ki bo edinstveno Veliko planino ponesla v svet.

Foto: kamnik.si
Foto: kamnik.si

Pomemben evropski dogodek

Da gre za izjemno pomemben dogodek na evropski ravni, je poudaril predsednik Atletske zveze Slovenije Roman Dobnikar: "Evropsko prvenstvo v gorskih tekih je še en v nizu dogodkov v gorskih tekih, v katerih ima Slovenija bogato tradicijo, eno najbogatejših na svetu nasploh. V vseh letih organizacije tekmovanj na najvišji svetovni in evropski ravni so se naši izvajalci tekem znova in znova izkazali kot najboljši organizatorji tovrstnih prireditev, kar dokazuje tudi dejstvo, da je Sloveniji zaupana tudi organizacija šestnajstega EP v gorskih tekih.” Dodal je še, da so ponosni, da bo Velika planina prihodnje leto gostila Evropsko prvenstvo v gorskih tekih, kar bo nov organizacijski zalogaj, hkrati pa nova izjemna priložnost za promocijo tega segmenta atletike pri nas in širše.
Župan Marjan Šarec je iskreno čestital za pridobljeno organizacijo Evropskega prvenstva in poudaril: "Kamnik je športno mesto, kar športniki s svojimi uspehi dokazujejo vsakodnevno. Občina Kamnik pa se tudi s preurejeno atletsko stezo trudi, da jim omogoča čim boljše razmere za vadbo in odlične rezultate. Želim vsem, da bo to tekmovanje uspešno, predvsem pa, da bo v športnem duhu poneslo ime Kamnika izven njegovih meja.”

Slikovita proga bo Veliko planino ponesla v svet

"Proga Stranje – Sveti Primož – Mala planina – Gradišče se je že pred šestimi leti tekmovalcem vtisnila v spomin kot ena najlepših in najbolj slikovitih, edinstveno Veliko planino bomo ponovno ponesli v svet. Mesto Kamnik pa bo center protokolarnega dogajanja. Verjamem, da s številnimi prostovoljci in somišljeniki lahko naredimo prvenstvo, ki bo spet odmevalo po svetu,” je ob zaupanju in izkazanemu priznanju s strani Evropske atletske zveze in Občine Kamnik povedal direktor Evropskega prvenstva v gorskih tekih na Veliko planino leta 2017 Dušan Papež.]]>

(Visited 4 times, 1 visits today)