Evropski teden športa

21. septembra, 2017

Evropski teden športa bo v Sloveniji letos potekal že tretjič, in sicer med 23. in 30 septembrom 2017. Gre za pobudo Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi.

walking-2635038_960_720

Glavna tema kampanje ostaja #BEACTIVE (ang. Bodite aktivni), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti ne le med tednom športa, temveč vse leto. Že drugo leto zapored organizatorji Evropski teden športa povezujejo s programom Dober tek Slovenija, Nacionalnim programom o prehrani in telesni dejavnosti. Novost letošnjega leta pa je povezovanje s kulturo v okviru projekta Umetnost, šport in dediščina.

Kako sodelujem?

runners-373099_960_720

Evropski teden športa je namenjen vsem vam, zato ne zamudite priložnosti za sodelovanje. Organizirane bodo številne dejavnosti po vsej Evropi, posebej pa organizatorji vabijo vas lastnike ali upravljavce športnih objektov ter ponudnike športnih programov in aktivnosti, da tudi sami sodelujete, odprete vrata vaših programov in prispevate k večanju števila športno aktivnih.

Kot posamezniki pa se lahko v okviru obeleževanja Evropskega tedna športa udeležimo enega od številnih dogodkov, kot so ‘Slovenija planinari’, ‘Olimpijski festival’ ali pa ‘Športne igre zaposlenih’.

sport-927759_960_720

Več dogodkov pa na: Dogodki v okviru Evropskega tedna športa

(vir: EWoS)

(Visited 23 times, 1 visits today)