Evropski teden športa: bodi aktiven!

18. septembra, 2016

<![CDATA[Letošnji Evropski teden športa poteka v Sloveniji od 16. do 23. septembra. Glavno sporočilo kampanje ostaja 'Bodi aktiven oz. #BEACTIVE.
 
Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v EU. Namenjen je spodbujanju udeležbe v športu in telesni dejavnosti ter osveščanju o številnih koristih gibanja. Cilj pobude je spodbuditi ljudi k telesni dejavnosti ne le v času Evrospkega tedna športa, temveč preko celega leta.
Dejavnosti bodo potekale po vsej EU med 10. septembrom in 2. oktobrom, pri nas v času Evropskega tedna mobilnosti, od 16. do 23. septembra.

Nacionalni ambasadorji Evropskega tedna športa v Sloveniji so: Rajmond Debevec, Brigita Bukovec, Mitja Petkovšek, Anja Čarman, Andrej Hauptman in Marko Milič.

 
Sporočilu in aktivnostim ETŠ se pridružuje tudi Nacionalni inštitut za javno zdravje, ki spodbuja in priporoča redno telesno dejavnost in aktiven življenjski slog v vseh starostnih obdobjih in v tem tednu pripravlja dogodke po celi Sloveniji.
Več info na:
olympic.si/sport-za-vse
nijz.si/evropski-teden-sporta-2016
]]>

(Visited 60 times, 1 visits today)