Evropski teden mobilnosti: Kamnik

13. september, 2016

<![CDATA[Aktivnostim Evropskega tedna mobilnosti se, tako kot vsako leto, pridružuje tudi Občina Kamnik, ki skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik ter ostalimi sodelujočimi pripravlja pestro dogajanje za vse generacije.
Aktivnosti se bodo letos odvijale vsak dan, poleg tega pa se letos dogajanju pridružujejo še policisti Policijske postaje Kamnik, ki bodo skupaj z redarsko službo Občine Kamnik na kolesih tekom celega tedna opozarjali na previdnost in na upoštevanje cestno-prometnih predpisov.

IDEJA: v Kamnik in njeno okolico se lahko odpeljete s kolesom, saj od 2012 tu deluje sistem izposoje koles, imenovan KAM-kolo, junija lani pa so ponudbo še nadgradili in si je tako možno izposoditi tudi električna kolesa.

Program bo pester
Predstavili se bodo gasilci, reševalci, gorski reševalci, policisti, člani AMD Kamnik, Zavod varna pot in Kam-Bus, d. o. o. pripravljata predstavo, obiskovalci se bodo lahko preizkusili na poligonu Kolesarček in skakalnici Mini Planica, otroci pa bodo lahko sodelovali v umetniško-ustvarjalnih in likovnih delavnicah.
Opozorilo gibalno oviranih
Otroci in mladostniki iz CIRIUS-a, z različnimi gibalnimi motnjami, bodo  20. septembra s krožnim sprehodom po mestu opozarjali na ovire, s katerimi se srečujejo v svojem vsakodnevnem življenju ter podali predloge, ki bi jim olajšali njihovo pot po občini Kamnik. Sprehod bo potekal po treh krožnih trasah, pridružili pa se jim bodo tudi člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Kamnik.]]>

(Visited 7 times, 1 visits today)