Evropska komisija potrdila veljavne predpise o varstvu narave

9. decembra, 2016

<![CDATA[Predsednik Juncker in njegova Komisija sta včeraj potrdila, da se predpisi, ki varujejo evropsko naravo – Direktiva o habitatih in Direktiva o pticah – ne bodo spreminjali, s čimer je končala dveletno negotovost o prihodnosti teh predpisov in omrežja Natura 2000. Komisija je še pozvala države članice k boljšemu izvajanju teh direktiv.
Na WWF Adria so ob tem zadovoljni: "To je velika zmaga za rekordnih pol milijona ljudi, ki so pozvali Komisijo, da ohrani in okrepi predpise v veliki vseevropski kampanji 'Alarm za naravo'."

Predpisi obeh Direktiv tvorijo temelje varstva evropske narave in ščitijo več kot 1.400 ogroženih vrst in milijon kvadratnih kilometrov naravnih habitatov v Evropi.

WWF Adria: “Velika javna kampanja rešila evropsko naravo!”

»Enotno stališče Komisije, da evropska okoljska zakonodaja izpolnjuje svoj namen in učinkovito varuje naravo, in ob istem času tudi naše zdravje, je najboljša novica, ki smo jo lahko slišali na današnji seji Komisije! Zdaj je potrebno oblikovati še načrt za reševanje problema izvajanja teh predpisov in njihove krepitve,« je dejal Martin Šolar, direktor WWF Adrie, ki od maja 2015 izvaja kampanjo ‘Alarm za naravo’ v Sloveniji in na Hrvaškem.
 
Vir: WWF Adria]]>

(Visited 8 times, 1 visits today)