Elementi poletja: sonce, morje in svež zrak!

16. julij, 2019
Petra Nastran

Poletje nam prinaša obilo svežega zraka, sonca in z njim ogrete vode. Vse, kar potrebujemo, da naše telo prerodimo in pripravimo na hladnejši del leta.

Zračna kopel je tista, pri kateri naše telo izpostavljamo veliki količini svežega zraka. Poletje je za to kot naročeno, saj imamo na sebi manj oblek, zato poleg pljuč dihamo tudi skozi kožo. Telo se tako učinkoviteje čisti, nam pa prinaša boljše počutje, saj vsaka celica do kisika pride hitreje.

Sončenje ni samo za ljubitelje zagorele kože. Je tudi za vse tiste, ki vam je mar za zdravje in dolgoživost. Vitamin D, ki nastaja v koži, se shranjuje v jetrih in nam pomaga preobroditi temno zimo – zaradi njega manj zbolevamo. Hkrati pa vitamin D in sončna energija ščitita pred rakom, avtoimunimi boleznimi ter izboljšujeta razpoloženje. Seveda velja previdnost in pametno izpstavljanje sončnim žarkom.

Voda čisti naše telo, ga osveži in napolni z novo energijo. Plavanje ne obremenjuje sklepov, nežno masira telo ter je učinkovita zaščita pred pregretjem telesa.

Zato – skok v sončen dan!

(Visited 10 times, 1 visits today)