Ekotržnica v Ljubljani tudi ob sredah

12. maja, 2014

Od sedaj naprej bodo ekološka živila na Pogaćarjevem trgu dostopna tudi med tednom – od 14. maja 2014 bomo v Ljubljani dobili nov ekotržni dan ob sredah.

Ekološko, sveže in okusno, pa seveda pridelano čim bliže! To je že ves čas geslo ljubljanske ekološke tržnice, na kateri v centru Ljubljane že petnajst let vsako soboto ponujajo živila s slovenskih ekoloških kmetij. Letošnjo 15-letnico delovanja bo obeležila uvedba dodatnega tržnega dne ob sredah.

Na ta dan bo dvanajst ekoloških kmetij in malih predelovalcev kupce pozdravilo s svežo pomladno ponudbo in pokušino.

Ob sredah bo na voljo večina ponudbe, kot je na ekotržnici ob sobotah. Delovni čas bo prilagojen odzivu kupcev in razpoložljivosti pridelkov. Uradno so sicer lahko prodajalci na tržnici od 8. do 18. ure (poleti), ker pa ponujajo le tisto, kar zraste na njihovih njivah, zaloge niso neomejene.

Uvedbo ekotržnice l. 1999 je podprla tudi Mestna občina Ljubljana. Letos so se na ITR spet obrnili nanjo, in sicer s prošnjo za zagotovitev bolj stalne lokacije za ekotržnico. Vse pogostejše sobotne prireditve in vse daljši novoletni sejem na Pogačarjevem trgu so za vse na ekotržnici prava nočna mora, saj takrat dobesedno izgine: ekološki kmetje se morajo premakniti na druge lokacije in kupci jih pogosto ne najdejo. Na ITR pravijo: »Upamo, da bo v času prireditev na Pogačarjevem trgu sobotna ekotržnica kmalu lahko potekala na Stritarjevi ulici, da jo bodo stalni kupci in obiskovalci mesta lahko našli. Za novo sredino ekotržnico pa upamo, da bo čim bolje izpolnjevala želje po pogostejši ponudbi svežih slovenskih ekoživil v Ljubljani.«

(Visited 9 times, 1 visits today)