LOGO_LUPA_web

Ekopraznik v Ljubljani praznuje že 15. obletnico

4. september, 2016

<![CDATA[Inštitut za trajnostni razvoj (ITR) vabi, da obletnico skupaj proslavimo na Pogačarjevem trgu v soboto, 10. septembra, kjer bo približno 75 razstavljavcev: ekoloških kmetij, podjetij z ekološkimi živili, kozmetiko in drugimi eko izdelki in storitvami, pa tudi društva in projekti. Hkrati pa seveda tudi priložnost za pogovor, pridobivanje koristnih informacij in spoznavanje novosti v certificirani ekološki ponudbi!

V dneh pred Ekopraznikom pa bo potekal EKOTEDEN – od 5. do 8. septembra 2016 v Okoljskem centru, Trubarjeva 50 v Ljubljani.


Okviren program Ekotedna:

  • Ponedeljek, 5.9., 16.30-18.00:

Pobude ITR in Plana B: Poziv vladi za uvedbo takse na pesticide in pobuda »Ljubljana – mesto brez pesticidov«.
Pogovor s predstavniki vlade/ministrstev/državnega zbora in s predstavniki MOL. Odziv na pobudi, ki jih je na MOL in vlado oz. ministrstva (kmetijstvo, okolje, zdravje, finance) ITR naslovil konec maja letos.

  • Torek, 6.9., 14.00-15.30:

Jej lokalno, misli globalno!
To je geslo projekta EAThink2015, s katerim so v maju-juniju letos na ITR prinesli globalno učenje v več deset šol in šolskih ekovrtov. Še več dejavnosti se obeta jeseni, nove šole pa vabijo k sodelovanju tudi v letu 2017.

  • Sreda, 7.9., 18.00:

Koliko smo lahko samooskrbni pozimi?

Kako si zagotoviti čim bolj kakovostno in poceni prehrano za zimo? Kaj bo mogoče uživati sveže? Kaj se izplača vložiti? Kaj lahko pridelamo ali naberemo v naravi? Predavanje s Sanjo Lončar.

  • Četrtek, 8.9., 16.00-17:30:

Ekotrgovine – pripravljene na prihodnost? 
Potrošniki – in zaposleni – od ekoloških trgovin pričakujejo več kot le ponudbo ekoloških proizvodov. Ekotrgovina se ne sme končati z okolju prijaznimi izdelki, temveč mora razvijati družbeno pravičnost, transparentnost, trajnostne odnose z zaposlenimi in strankami, skrbeti za lastno okolje… Predstavljeno bo novo e-izobraževanje o Kodeksu dobre prakse za ekološke trgovine, ki so ga na ITR razvili s partnerji iz drugih držav in je na voljo tudi v slovenskem jeziku. Sodelovali bodo tudi predstavniki slovenskih ekoloških trgovin.
Celoten program najdete na spletni strani Inštituta za trajnostni razvoj.
Foto: ITR]]>

(Visited 5 times, 1 visits today)