Ekologi brez meja ne bodo ovirali Magne

23. avgusta, 2017

Društvo Ekologi brez meja je danes sporočilo, da je v postopek izdaje okoljevarstvenega soglasja za lakirnico Magne Steyr vstopilo zaradi začetnih nepravilnosti v postopku. Pritožbe na izdano soglasje ne nameravajo podati.

Ravnanje države ob začetku projekta je presunilo mnoge, še posebej nevladne organizacije. Urgentni zakon, brez možnosti za javni razmislek in diskusijo, ki ju imamo sicer kodificirana, je bil razlog, da so se v Društvu Ekologi brez meja, kot eni izmed redkih organizacij, ki imajo to možnost in dolžnost, vključili v postopek izdaje okoljevarstvenega soglasja.

Nekatere druge nevladne organizacije so napovedale pritožbo.

“V nadaljnjem postopku se je razprava razširila, po srečanjih z investitorji je bila dokumentacija dopolnjena in podane dodatne obrazložitve. Vsi pomisleki sicer niso bili odpravljeni, a celokupno gledano v društvu nimajo več bistvenih zadržkov do projekta, kar pa ne velja za postopek sprejemanja odločitev o t.i. strateškem projektu. Tako pritožbe na izdano soglasje društvo ne namerava podati,” pojasnjujejo svojo odločitev.

 

(Visited 9 times, 1 visits today)