Droga? Ni razloga!

29. junija, 2018
Grafika: policija.si

Obstaja nešteto dobrih razlogov proti drogam in niti eden za, je osrednje sporočilo kampanje Droga? Ni razloga!, s katero na mariborski policijski upravi nadaljujejo tudi letos. Cilj kampanje je spodbuditi mlade, naj prosti čas preživijo brezskrbno, vendar premišljeno.

Letošnjo kampanjo so zato nadgradili še z nagradnim natečajem, pri njihovih prizadevanjih pa so se jim pridružili kar trije ambasadorji: glasbenik Zlatko, komedijantka Martina Ipša in nogometaš Martin Milec. Tudi letos pa so akcijo podprli tudi mariborski nogometaši, ki so vključeni v naš nagradni natečaj.

“Z nagradnim natečajem spodbujamo mlade, naj počitnice preživijo brezskrbno, a tudi premišljeno.Sodelujejo lahko tako, da objavijo fotografijo ali video predloga o tem, kako varno in zdravo preživeti prosti čas, in objavi dodajo #droganirazloga,” pojasnujejo na policiji. Pet izžrebanih si bo prislužilo nogometno žogo s podpisi nogometašev NK Maribor in se konec poletja udeležilo njihovega treninga.

Tudi policisti si želijo, da bi mladi kar se da zdravo in varno preživeli poletne počitnice. “Zavedamo se, da je droga med mladimi prisotna, alkohol pa je tudi reden spremljevalec zabav, kar je seveda še najbolj ogrožajoče, ko mladi pod vplivom alkohola sedejo za volan.”

Kot je ob tem povedal policijski inšpektor s Sektorja uniformirane policije PU Maribor Etbin Žnuderl, bodo svoja prizadevanja med poletjem podkrepili s številnimi dodatnimi policijskimi aktivnostmi: “Še bolj bomo prisotni na mestih, kjer se zbirajo mladi, kot so okolice šol, parkov, gostinskih obratov in prireditvenih prostorov. Ponovno opravljamo razgovore z nekaterimi lastniki gostinskih obratov, kjer se mladi najpogosteje zadržujejo, in jih znova opozarjamo na zakonske obveznosti glede točenja alkoholnih pijač mladoletnim in zagotavljanja reda na javnih prireditvah. Seveda bomo na javnih prireditvah tudi prisotni in posebej pozorni še na morebitno preprodajo prepovednih drog. Načrtujemo skupne poostrene nadzore z inšpekcijskimi službami in sodelovanje z nevladnimi organizacijami pri aktivnostih za zmanjševanje škodljivih vplivov na mladostnike.”

Vir: policija

 

(Visited 110 times, 1 visits today)