Drevesna hiša praznuje prvi rojstni dan

30. septembra, 2016

<![CDATA[ 
V soboto, 1. oktobra 2016 Drevesna hiša v celjskem mestnem gozdu dopolnjuje prvo leto svojega ustvarjalnega življenja. Iz skromne drevesne opazovalnice, kar je bilo njeno izvorno poslanstvo, je prerasla v odprti, univerzalni prostor srečevanja, v katerem se lahko zgodi marsikaj: od tega, da hiša skoraj čarobno deluje kot magnet in izgovor za individualen, družinski ali skupinski ter šolski obisk narave, do tega, da je postala pravi laboratorij za raziskovanje in prisluškovanje dreves, prostor različnih kreativnih delavnic, zunanjih in notranjih koncertov, pesniških večerov in razstav. V sklopu prve obletnice pripravljajo pestro dogajanje v obliki delavnic in dogodkov.
Skupaj z vsemi elementi mestnega gozda je Drevesna hiša postala znana ne le v Celju, temveč tudi po Sloveniji in v tujini, kot zaželena destinacija v okviru različnih oblik sonaravnega in kulturnega turizma. Hiša je tudi predmet posebne strokovne pozornosti od mednarodnih gozdarjev, biologov, ekologov, umetnikov ter arhitektov, ki so ji podelili že mnogo strokovnih priznanj.
Razstava, ki bo postavljena v osrednjem prostoru objekta, bo prikazala zgodbo snovanja naše drevesne hiše, od njenih prvih zametkov do priprave načrtov ter procesa gradnje do njenega odprtja ter navsezadnje tudi utrinkov iz njenega raznolikega, ustvarjalnega življenja. Kaj vse se bo dogajalo:
Sobota, 1. oktober 2016
9.30: Zgodbe dreves – Delavnice za vse generacije
10.00: Risanje na lesene krožce – Družinska likovna delavnica.
10.00 – 13.00: Čutno zaznavanje gozda, po načelih gozdne pedagogike – Za vse ljubitelje narave in gozdov.
11.00 – 13.00 Slikanje, ples – Kreativna delavnica za otroke.
17.00: odprtje razstave »Snovanje celjske drevesne hiše: prikaz kreativnega procesa od prvih zametkov do njene postavitve – Namenjeno vsem ljubiteljem drevesne hiše.
Nedelja, 2. oktober 2016 in Sobota, 8. oktober 2016
Zvočni laboratorij: Zvok rastlin – Delavnica za odrasle ljubitelje narave in gozda.]]>

(Visited 78 times, 1 visits today)