LOGO_LUPA_web

Drevesa za novorojence

16. april, 2018

Na pobudo Čebelarske zveze Slovenije so se tudi na Občini Medvode pridružili akciji ‘Posadi avtohtono drevo’. Čebelarska zveza Slovenije si namreč prizadeva, da bi  sadili kar največ avtohtonih rastlin, po možnosti takšnih, ki so tudi medovite.

flower-3316074_960_720

Z akcijo ‘Posadi avtohtono drevo’ želi Čebelarska zveza Slovenije doseči, da bi vsak Slovenec vsaj enkrat v življenju posadil medovito drevo. Tako Občina Medvode odslej ob rojstvu vsakega novega občana staršem podari sadiko medovitega drevesa. Drevesa starši posadijo, da ostanejo nekakšen simbolen in trajen spomin hkrati pa se s tem pripomorejo k ohranjanju narave, čebel, okolja in biotske pestrosti.

nature-3314650_960_720

Akcija v občini poteka že od januarja. Starši letos rojenih otrok prejemajo bone za prevzem sadik dreves, ki jih prevzamejo v lokalni poslovalnici Kmetijske zadruge Medvode.

Veseli nas, da smo tudi v občini Medvode lahko del te čudovite akcije čebelarske zveze in vse večjega števila slovenskih občin. Naj torej vsak Slovenec, ki mu je mar za okolje in naravo, kjer živi, v svojem življenju posadi vsaj eno medovito drevo,” ob tej priložnosti povedo na Občini Medvode.

 

(vir: Občina Medvode)

(Visited 4 times, 1 visits today)