Domače rafaelo kokosove kroglice

19. maja, 2019

Sestavine:

  • sladke smetane
  • bele čokolade
  • masla
  • vanilijevega ekstrakta
  • okosove moke
  • blanširanih mandljev
  • kokosove moke (za posip)

Priprava:

Sladko smetano vlijemo v posodo in na srednji temperaturi počasi segrevamo. Tik preden zavre, smetano odstavimo in vanjo stresemo nalomljeno belo čokolado. Vse skupaj mešamo, da se čokolada raztopi in dobimo gladko čokoladno zmes, v katero vmešamo še vanilijev ekstrakt in maslo. V čokoladno zmes nato vmešamo še kokosovo moko. Pustimo, da se ohladi nato pa pokrijemo in za nekaj ur shranimo v hladilnik, da se zmes povsem strdi. Hladno zmes nato z rokami oblikujemo v kroglice, v katere na sredino vstavimo blanširane mandlje, nato pa jih povaljamo še v kokosovi moki.

(Visited 90 times, 1 visits today)