Domače rafaelo kokosove kroglice
19. maja, 2019

Sestavine:
- sladke smetane
- bele čokolade
- masla
- vanilijevega ekstrakta
- okosove moke
- blanširanih mandljev
- kokosove moke (za posip)
Priprava:
Sladko smetano vlijemo v posodo in na srednji temperaturi počasi segrevamo. Tik preden zavre, smetano odstavimo in vanjo stresemo nalomljeno belo čokolado. Vse skupaj mešamo, da se čokolada raztopi in dobimo gladko čokoladno zmes, v katero vmešamo še vanilijev ekstrakt in maslo. V čokoladno zmes nato vmešamo še kokosovo moko. Pustimo, da se ohladi nato pa pokrijemo in za nekaj ur shranimo v hladilnik, da se zmes povsem strdi. Hladno zmes nato z rokami oblikujemo v kroglice, v katere na sredino vstavimo blanširane mandlje, nato pa jih povaljamo še v kokosovi moki.
(Visited 90 times, 1 visits today)