Dnevi kmetijstva slovenske Istre: mediteranska zelišča

15. oktobra, 2018

Ta konec tedna bo v Kopru prireditev Dnevi kmetijstva slovenske Istre, osrednja tema bodo mediteranska zelišča.

“Tudi letos se bo ob tej priložnosti podeželje Istre in Slovenije z vsemi svojimi darovi in pridelki preselilo v mesto. Sejem, ki ga že 14. leto zapored organizira Mestna občina Koper, se letos seli na novo lokacijo, in sicer v šotor na parkirišče pred stadionom Bonifika. Vstop na sejem je prost, obiskati pa ga bo možno v soboto, 20. in nedeljo, 21. oktobra, med 10. in 19. uro,” sporočajo s Turizma Koper.

Na več kot 100 stojnicah se bo predstavilo okoli 90 razstavljavcev, ki bodo predstavljali in prodajali svoje domače proizvode, kot so siri, suhomesnati izdelki, vina, olja, čebelarski izdelki in podobno. Sejemsko dogajanje bodo še dodatno popestril spremljevalni program s strokovnimi predstavitvami, in delavnicami …

Med in zelišča

V sklopu prireditve bo Obalno čebelarsko društvo Koper v soboto ob 12. uri oznanilo in nagradilo najboljše letošnje pridelovalce medu, v sklopu osrednje teme letošnjega sejma pa se bomo lahko udeležili različnih delavnic, na katerih bomo spoznali izdelavo herbarija, zeliščne soli, hidrolata in mazil iz zelišč ter spoznali Vrt Olivotti.

Poskrbljeno bo tudi za najmlajše obiskovalce, ki bodo lahko po bliže opazovali in spoznali navade domačih živali in se udeležili delavnic za otroke na temo mediteranskih zelišč.


Več na www.dnevi-kmetijstva.si.

(Visited 9 times, 1 visits today)