Delo z reševalnimi psi: Slovenija ponovno v vrhu

25. september, 2016

<![CDATA[Na 22. IRO svetovnem prvenstvu v delu reševalnih psov v Torinu smo Slovenci zopet posegli po samem vrhu.
Tretje mesto je z odlično prikazanim delom in z visokimi ocenami dosegel reševalski par Društva enote reševalnih psov Slovenije Sebastijan Strašek s psom Thorom v iskanju pogrešanih v naravi.
Po odličnih mestih sta posegla tudi člana Zveze vodnikov reševalnih psov Slovenije: Sara Smerdel je bila tretja v iskanju na ruševini, Roman Starman pa je zasedel prav tako odlično 6. mesto v iskanju pogrešanih v naravi.

Sebastijan Strašek
Sebastijan Strašek

"Po lanskoletni svetovni prvakinji v iskanju pogrešanih v naravi Nevenki Štor z Neli, se ponovno veselimo odličja. Sebastijan Strašek in komaj triletni labradorec Thor sta prikazala odlično delo in nas tako ponovno zapisala med najbolje pripravljene reševalce s psi v samem svetovnem vrhu!” je ob dosežku povedal Marko Bručan, predsednik Društva enota reševalnih psov Slovenije.


Svetovno prvenstvo v delu reševalnih psov je letos potekalo od 21. do 25. septembra v Torinu. Slovenijo so zastopali člani Kinološke zveze Slovenije in Zveza vodnikov reševalnih psov Slovenije: lanskoletna svetovna prvakinja v iskanju pogrešanih v naravi Nevenka Štor, Tinkara Bezovšek, Darko Poštrak, Sebastijan Strašek, Borut Modic, Sara Smerdel, Miha Jerot, David Pogačnik, Igor Leban, Roman Starman, Staša Vošnjak in Hojka Kraigher.
 
 ]]>
(Visited 2 times, 1 visits today)