Dejstva, ki vam bodo spremenila življenje

8. december, 2018

Včasih težko prisluhnemo resnici, sploh, če je to nekaj, česar ne želimo slišati. A nam včasih, na videz življenjska dejstva lahko spremenijo življenje – ali pa vsaj pogled nanj.

girl-447701_960_720

  • Investiraj vase

Živiš lahko le z ene perspektive – svoje! Ko te ne bo več, bo tvoja različica življenja končana. Zakaj ne bi torej naredili iz sebe najboljše možne različice? Vlagajte vase – psihično, fizično in duhovno!

  •   Ne zapravi svojega talenta

Nismo vsi rojeni s talentom. Če imate v sebi nekaj, v čemer ste resnično dobri, potem si morata življenje organizirati okrog tega. To počnite v življenju. Če to zavržete, boste zavrgli vaše bistvo.

girl-1561989_960_720

  • Bodi odgovoren

Kdo nadzoruje tvoje misli, besede, dejanja? Ti! Če narediš nekaj slabega, rečeš nekaj grdega, si krivec ti. Zato prevzemi odgovornost!

 

smiley-2979107_960_720

  • Sooči se s čustvi

Nehaj bežati pred strahovi in bolečino. Priznaj si, da nisi popoln in da morda čutiš stvari, ki jih ne želiš. Potem sprejmi ta čustva. Prej, ko ti to uspe, prej lahko nadaljuješ s svojim življenje.

  • Dragocen je čas, ne denar

Ne dovoli, da ti denar stoji napoti. Ne potrebuješ vrednosti denarja, da v popolnosti izkoristiš dan. Sebi in svojim najbližjim bo največ pomenil čas.

people-2591874_960_720

  • Ne iščite sreče načrtno

Sreča je povsod – v vsakem nasmehu, v vsakem pozdravu. Ne ignoriraj sreče okoli sebe, da bi našel nekaj večjega – je že tu; uživaj v njej!

people-2604837_960_720

  • Ne pozabi, kdo si

Pomembne so stvari, ob katerih se nasmehneš, ob katerih se smejiš in stvari, ki ti veliko pomenijo. Ti živiš svoje živjenje – ne pozabi, kaj ti veliko pomeni.

  • Daj času čas

Ne glede na to, kako težak dan je za teboj, se spomni, da obstaja nekdo, ki je imel še težjega. Najdi nekaj, zaradi česar bo hvaležen; prijatelja, ki te ima rad, stvar, ki te zanima, ali pa si le privošči odlično večerjo. Zapomni si: bodi hvaležen.

woman-570883_960_720

  • Ne pretiravaj s sanjarenjem

Vsak je lahko sanjač, a preveč sanjarenja pomeni premalo dela. Čas je, da si sam uresničiš svoje želje. Ne sanjari o svojem življenju – pojdi in ga živi.

 

(K. Ž.)

 

 

 

 

(Visited 7 times, 1 visits today)