Dan za spremembe letos namenjen spodbujanju sodelovanja

15. marca, 2017
Foto: Slovenska filantropija

V okviru 8. Dneva za spremembe bodo po vsej Sloveniji organizirane akcije, ki bodo spodbujale in širile sodelovanje. Povezana ekipa bo s pripravo posamezne akcije odgovorila na aktualne težave in potrebe v skupnosti, osredotočena pa bo tudi na dejansko možnost izvedbe. Dan za spremembe bo potekal v soboto, 8. marca, rok za prijavo akcij pa je 20. marec.

Lokalno delovanje za pozitivne spremembe

Z akcijo želijo spodbuditi posameznike, da bi tudi sami prispevali k pozitivnim spremembam v naravi ali pomagali ljudem. Povežete se lahko z drugimi organizacijami, šolami, podjetji ali občinami ter drugimi posamezniki v vašem kraju in tako zasnujete konkretno akcijo. Pri izvedbi uspešnih akcij sodeluje in pomaga tudi Slovenska filantropija.

Uspešne akcije v preteklih letih

Vseslovenska prostovoljska akcija Dan za spremembe je nastala z namenom spodbujanja ljudi, da aktivno pristopijo k spreminjanju potreb določene skupnosti. Vse od leta 2010 v začetku pomladi nagovarjajo prebivalce Slovenije, da stopijo iz ustaljenih smernic in za en dan postanejo prostovoljci. V lanskih akcijah, ki so širile spoštovanje, je sodelovalo več kot 14.500 prostovoljcev v 40 krajih, s skoraj 400 organizacijami pa so pripravili 125 skupnostnih akcij.

Vir: Slovenska filantropija

(Visited 5 times, 1 visits today)