Bliža se Evropsko prvenstvo v futsalu v Ljubljani

25. januar, 2018
Foto: UEFA Futsal EURO

V Ljubljani bo od 30. januarja do 10. februarja 2018 potekalo evropsko prvenstvo v futsalu. Tekme bodo potekale v dvorani Stožice.

Poleg Slovenije bodo na prvenstvu zaigrale še ekipe Italije, Azerbajdžana, Ukrajine, Portugalske, Španije, Kazahstana, Rusije, Francije, Poljske, Romunije in Srbije. Slovenija bo v skupini A igrala s Srbijo in Italijo, naša ekipa pa se bo uvodni tekmi pomerila z ekipo Srbije.

Prvenstvo organizira Nogometna zveza Slovenije v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana in javnim zavodom Šport Ljubljana.

Krepitev prepoznavnosti Ljubljane

“V Ljubljani se zavedamo pomena velikih športnih dogodkov za naše mesto, kot je evropsko prvenstvo v futsalu in kot je bilo na primer evropsko prvenstvo v košarki leta 2013, saj ti krepijo prepoznavnost Ljubljane v mednarodnem prostoru in vplivajo na pozitivno podobo destinacije, predvsem glede dobre organizacije, profesionalnosti ter kakovosti infrastrukture in ponudbe.  UEFA Futsal EURO 2018 bo zagotovo doprinesel k popularizaciji in hitrejšemu razvoju futsala v Ljubljani. K temu bo prispevala tudi nedavno odprta športna dvorana Baza v Štepanjskem naselju, ki je prilagojena ravno za futsal,” so ob tem povedali na Mestni občini Ljubljana.


Več na:futsaleuro2018.si

(Visited 5 times, 1 visits today)