Akcija barvanja ograj v Kobilarni Lipica to nedeljo

6. junij, 2017
Foto: Karolina Wengerek

V nedeljo, 11. junija, se v Kobilarno Lipica vrača priljubljena akcija barvanja značilnih lipiških belih ograj.

Pomlad je čas čiščenja, urejanja okolice in tudi barvanja ograj. Kobilarna Lipica ima več kot 12 kilometrov značilnih belih ograj, ki jih lipiški mojstri redno vzdržujejo, da skrbno varuje več kot 300 belih lipicancev. V nedeljo se jim lahko pridružimo vsi, ki si želimo za en dan postati del velike lipiške družine in pravi mojstri za zaščito lesa.

Za prijatelje Lipice in lipicancev so že pripravljeni čopiči, bela barva, povabilo na kraško mineštro in privlačen spremljevalni program.

Vsi, ki bomo vihteli čopiče, bomo nagrajeni s krožnikom kraške mineštre, čopičem za spomin in velikim popustom za ogled najlepših lipicancev. Predvsem pa bomo, kot obljubljajo v Kobilarni Lipica, lahko uživali na prijetnem druženju z glasbo v živo, pestrim spremljevalnim programom in dobrotami na žaru v neokrnjeni lipiški naravi.

Privlačen spremljevalni program

Dan bo potekal v znamenju privlačnega spremljevalnega dogajanja. Ustvarjanju s čopiči bosta sledila piknik in sproščeno druženje na zelenih travnikih, na katerem ne bo manjkalo mamljive kulinarične ponudbe in sladkih presenečenj. Najmlajši bodo lahko ustvarjali na kreativnih delavnicah, skupaj s starši si bodo lahko ogledali cirkuško predstavo. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji žlahtne kapljice, ki se bodo lahko udeležili degustacije kraških vin. Celotno dogajanje bo popestrila izbrana glasba.

Vir: Kobilarna Lipica

(Visited 9 times, 1 visits today)