Site icon Lupa portal

8 najlepših krajev za ogled cvetočih češenj na japonskem

Ljudje na Japonsko potujejo s prav celega sveta, le za to, da bi videli cvetoče češnje, ki vsako leto glavno mesto Tokio obarvajo v nežno rožnato barvo. Odvisno od tega kam greste pa lahko cvetoče češnje opazujete v množici ljudi ali pa v bolj mirnem okolju.

To so najboljši kraji za ogled cvetočih češenj na Japonskem.

Park Hikarigaoka

 

 

Čas obiska: od 31. marca do 4. aprila

Ocena gneče: 2/5

Vstopnina: Brezplačna

Park Hikarigaoka se nahaja v severozahodnem delu Tokia, kjer je mogoče videti kar 1000 čudovitih češenj. Najdemo ga v predelu Nerima, ki vam, zaradi oddaljenosti od središča, ponuja veliko bolj miren ogled. Ponuja idealno mesto za uživanje v pikniku, sprehajanju, teku ali plavanju v bazenu parka.

Showa Memorial Park

 

 

Čas obiska: prvi teden v aprilu

Ocena gneče: 3/5

Vstopnina: 450 jenov (3,60 evra)

Park Showa Memorial je eden največjih parkov v mestu. Meri kar 150 hektarjev oziroma 1.500.000 kvadratnih metrov. V njem najdemo kar 1500 češenj, 30 različnih sort.

Vrtovi Rikugi-en

 

 

Čas obiska: zadnji teden v marcu

Ocena gneče: 3/5

Vstopnina: 300 jenov (2,40 evra)

Ta čudovit vrt ohranja bogato zgodovino, ki sega v japonsko zgodovinsko obdobje Edo. Park prikazuje okrog 88 prizorov iz klasične japonske literature. V njegovem središču najdemo masivno češnjo, ki je visoka kar 20 metrov in široka 15 metrov.

Reka Meguro

 

 

Čas obiska: zadnji teden v marcu

Ocena gneče: 4/5

Vstopnina: Brezplačna

Ob reki Meguro se razteza čez dolžino 4 kilometrov kar 800 osupljivih češenj. To je odličen kraj za opazovanje, celo ponoči, ko češnje osvetljujejo rožnate luči. Češnje lahko opazujete tudi z vode, če se odločite za rečno križarjenje.

Gora Takao

 

 

Čas obiska: sredi aprila

Ocena gneče: 2/5

Vstopnina: brezplačna, če se na goro odpravite peš. Sedežnica stane 480 jenov (3,80 evra).

Gora Takao je priljubljena pohodniška točka, kjer lahko sredi aprila vidite tudi nekaj lepih cvetočih češenj. Poleg češenj pa vas na vrhu pričaka tudi čudovit razgled na regijo Kanto in goro Fudži v daljavi.

Park Inokashira

 

 

Čas obiska: 30. marec do 3. april

Ocena gneče: 3/5

Vstopnina: Brezplačna

Ta čudovit park je dom 500 češnjam, med katerimi jih nekaj stoji na slikoviti obali tamkajšnjega velikega ribnika. Najamete lahko pedalin ali čoln na vesla in doživite cvetoče češnje na povsem poseben način. Prav veliko gneče v parku ni, pričaka vas lahko le malo daljša vrsta pri najemu čolna.

Chidorigafuchi

 

 

Čas obiska: od 29. marca do 2. aprila

Ocena gneče: 4/5

Vstopnina: Brezplačna

Vsako pomlad festival Chiyoda Sakura prinaša čudovito doživetje. Park najdemo v osrednjem delu Tokia, njegova znamenitost pa je tunel iz 200 češenj. Najboljši način za ogled je najem čolna in veslanje okoli jarka.

Park Ueno

 

 

Čas obiska: 29. marec do 1. april

Ocena gneče: 5/5

Vstopnina: Brezplačna

Park Ueno je ena najbolj priljubljenih točk na celotni Japonski, zato lahko pričakujete veliko množico. Vsako leto spomladi naj bi se v njem zbralo kar 2 milijona ljudi, ki si želijo videti kako cvetijo češnje. Ob glavni stezi v parku stoji 1200 češenj, ki so osvetljene tudi ponoči in dajejo prav posebno doživetje.

(Visited 360 times, 1 visits today)
Exit mobile version