LOGO_LUPA_web

5. Ruthin dobrodelni tek okoli Blejskega jezera

23. februar, 2017
Foto: Alen Kosmač, Sidarta, vir: slovenia.info

Društvo Vztrajaj – NEVER GIVE UP zadnji vikend v mesecu februar pripravlja humanitarni tek  5. RUTHIN TEK. 

“Konec leta 2012 nas je v tragični nesreči zapustila Ruth Podgornik Reš, ženska z velikim srcem, ultramaratonka, vrtnarka, pisateljica, kuharica … ” povedo na društvu Never Give up. Spomin na Ruth je še vedno zelo živ, zato zadnji vikend v februarju ponovno posvečajo Ruth Podgornik Reš.

KDAJ? 24. februar z začetkom ob 17.00 – 26. februar 2017 z zaključkom ob 17.00
KJE? Bled, Blejsko jezero; Štartno-ciljni prostor je Veslaški center Mala Zaka
KAJ? 48-urni neprekinjen tek in pohod okoli Blejskega jezera
PRIJAVE? Na samem dogodku.

S športno-humanitarnim tekom bodo pomagali trem žalostnim zgodbam, ki izžarevajo predvsem moto društva Never Give Up, ki je “nikoli ne odnehaj” – pa čeprav je še tako težko.

1. zgodba: 24-letnik upa, da bo po nesreči spet hodil

24-letni fant je bil marca 2013 kot sopotnik udeležen v prometni nesreči. Imel je izredno hude poškodbe notranjih organov in glave, zaradi katerih je bil več kot eno leto v komi. V domačo nego je prišel popolnoma negiben, a je z močno voljo in vztrajnostjo njegove družine počasi le postajal gibljiv. “Sedaj lahko že sedi in govori, vendar do teh rezultatov ne bi prišlo brez terapij, ki njegovi družini predstavljajo veliko finančno breme. Njegova želja je, da bi nekoč ponovno hodil, upamo, da bo z našo pomočjo ta pot vsaj malce manj trnova,” z njim upajo tudi na Never Give Up.

2. zgodba: študentka medicine, prostovoljka, skrbi za invalidno mamo

Mlada študentka 5.letnika medicine se zoperstavlja težkim družinskim razmeram. “Mama je invalidka, pomoč države je praktično nična. Kljub temu dekle sledi svojim sanjam in pridno dokončuje študij medicine, svoje znanje pa nadgrajuje tudi z različnimi prostovoljnimi praksami doma in v tujini,” povedo na društvu. Verjamejo, da se dobro vrača z dobrim, da bodo njeno znanje in izkušnje v prihodnosti v veliko pomoč tistim, ki jo bodo zares potrebovali, zato ji bodo letos namenili del zbranih sredstev.

3. zgodba: 5-letno deklico, ki je komaj preživela, čaka še vrsta dragih terapij

Danes 5-letna deklica, se je rodila prezgodaj in bila ob rojstvu klinično mrtva. Uspeli so jo rešiti, vendar so ji zdravniki napovedali, da bo celo življenje preživela na invalidskem vozičku. “Starši so poiskali dodatno zdravniško pomoč doma in v  tujini, kar je v letu 2016 privedlo  do operacije hrbtenjače, ki se je izvedla v ZDA. Ogromna želja in vztrajnost jih je privedla do stopnje, ko ima deklica dejansko možnost shoditi. Starši se bojijo, da jim brez dodatne finančne pomoči ne bo uspelo plačati vseh terapij, ki še čakajo mlado borko,” pojasnjujejo na društvu.

Tudi okrepčilo ima humanitarno noto

Tako kot lansko leto, se bo teku tudi letos pridružil Zavod pod Strehco, ki bo pripravljal okrepčilne obroke za vse obiskovalce, vsa zbrana sredstva od prodanih obrokov pa bodo namenjena delovanju Zavoda pod Strehco.

48- urna pot okoli Blejskega jezera

Z namenom pomagati drugim društvo vabi vas tekače, pohodnike in ostale ljudi dobre volje, da se jim pridružijo na 48-urni poti okoli Blejskega jezera, kjer je ogromno tekaških ur preživela tudi Ruth Podgornik Reš. Vsak se lahko pridruži kadarkoli v času prireditve in odteče ali prehodi, kolikor želi.

 

Več na: nevergiveup.si

(Visited 6 times, 1 visits today)