25. Pohod po Jurčičevi poti

1. marca, 2018
Foto: jurcicevapot.si

3. marca bo a literarni poti od Višnje Gore prek Krke do Muljave potekal že 25. Pohod po Jurčičevi poti.

Jubilejni pohod bodo pospremili z literarnim nagradnim kvizom, kamišibaj namiznim gledališčem v Krjavljevi koči, literarno sobo pobega za osnovnošolce, druženjem in nagradnim fotografiranjem z literarnimi junaki iz romana Deseti brat, ki je tudi tema letošnjega pohoda.

V ‘ponudbi’ sotudi ogledi prizorišč snemanja priljubljene nadaljevanke Reka ljubezni in pripovedovanjem zgodbe o rojstvu najbolj marljive čebele na svetu kranjske sivke, ki se je “rodila” prav v Višnji Gori. Tudi letos bodo ob poti za obiskovalce brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti.

Letos zimska pravljica

“V zadnjih letih se je že zgodilo, da je bilo na Pohodu po Jurčičevi poti malo snega ali kakšna bela zaplata tu ali tam. Že zelo dolgo pa v večletnem obdobju ‘zelenih zim’ na pohodu nismo doživeli zimske idile. Glede na to, da smo naročili sončno vreme, pohodnikom zimska pravljica zanesljivo ne uide,” pravijo organizatorji.

Člani lokalnega planinskega društva že nekaj dni utrjujejo pot, danes se jih je na pohod odpravilo več 10, tako da bo pot dobro urjena in pripravljena na pohodnike. “Torej, za varno pot, sonce in zimski pridih jubilejnega pohoda je poskrbljeno. Na vas je le še, da se toplo obujete in oblečete. Pa seveda na dobro voljo ne pozabite. Se vidimo v soboto na jubilejnem, 25. pohodu po Jurčičevi poti,” še povabijo na Zavodu Prijetno domače in PD Polž.


Več na: jurcicevapot.si

(Visited 11 times, 1 visits today)