10. februarja je dan zimskega kolesarjenja

9. februarja, 2017

Mednarodni dan zimskega kolesarjenja, ki je 10. februarja, je namenjen osveščanju, da se lahko s kolesom vozimo tudi pozimi – in da morajo biti kolesarske steze temu primerno očiščene. Ob tem pa poteka tudi prijateljsko tekmovanje.

Kako sodelovati?

mednarodni dan kolesarjenjaAkciji mednarodnega zimskega kolesarjenja se lahko pridružimo tako, da se jutri v službo, šolo ali po opravkih odpravimo s kolesom. S tem pomagamo svojemu mestu, podjetju, fakulteti in državi doseči kar najvišje mesto v prijateljskem mednarodnem tekmovanju.

Na spletni strani  winterbiketoworkday lahko spremljamo, koliko ljudi se je akciji že pridružilo, prav tako pa so na ogled lestvice, iz kje je največ kolesarjev – po mestih, državah, podjetjih, šolah in celo po modelu kolesa. Med mesti trenutno vodi Zagreb, med državami je Slovenija na 14. mestu.

Tekmovanje univerz

V okviru Mednarodnega dne zimskega kolesarjenja pri nas poteka tudi neformalno tekmovanje univerz v zimskem kolesarjenju. V tekmovanju sodelujemo tako, da preko spletnega obrazca potrdimo, da bomo na ta dan kolesarili. “Glede na to, da je kolesarjenje priljubljeno med študenti tudi v zimskem času vabimo vse študente, da podprete akcijo in s tem prispevate k boljšim pogojem za kolesarjenje pozimi,” vabijo organizatorji.

(Visited 17 times, 1 visits today)